PREDSJEDNICA: / 'NDH je bila najmanje nezavisna, ustaški režim je bio zločinački'

Image
Foto: PIXSELL, Grgur Zucko

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je, uoči sastanka s predstavnicima židovske zajednice, 'društvene čimbenike u državi na prestanak podjela po ideološkoj osnovi'.

11.4.2016.
12:17
PIXSELL, Grgur Zucko
Play logo

Grabar Kitarović je u obraćanju medijima kazala kako je "zabrinuta zbog jačanja ideoloških podjela u društvu, posebno oko dana sjećanja na nevine žrtve Jasenovca".

Image
PREDSJEDNICA PORUČILA: /

'Ustaše nisu temelj Hrvatske, oni su bili na krivoj strani'

Image
PREDSJEDNICA PORUČILA: /

'Ustaše nisu temelj Hrvatske, oni su bili na krivoj strani'

"NDH je bila najmanje nezavisna i najmanje je štitila interese hrvatskog naroda, a ustaški režim je bio zločinački režim. Antifašizam je u temeljima hrvatskog Ustava, a moderna Hrvatska država izrasla je na temeljima Domovinskog rata", rekla je Grabar Kitarović, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je pozvala sve građane i stranke te Vladu i Sabor "da se ujedinimo oko temeljnih vrijednosti društva", u ovom slučaju oko zajedničkog obilježavanja žrtava Jasenovca.

"Pozvala sam neke od sudionika na razgovor oko obilježavanja komemoracije Jasenovca. Cilj mi je smiriti tenzije da dostojno odamo počast žrtvama Jasenovca i kako bismo se prestali dijeliti po ideološkim pitanjima", zaključila je predsjednica.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo