OGLASILA SE IZ DUBROVNIKA

PREDSJEDNICA OTKLONILA SVE SUMNJE: ‘Suprug Jakov Kitarović je odslužio vojni rok’

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u petak u Dubrovniku za N1 televiziju da je njezin suprug Jakov Kitarović odslužio obvezni vojni rok.

Predsjednica u Dubrovniku sudjeluje u obilježavanju blagdana svetog Vlaha i Dana grada Dubrovnika.

Podsjetimo, jučer je objavljeno da premijer Andrej Plenković nije odslužio vojni rok zbog anemije, kao niti predsjednik Sabora Božo Petrov, zbog problema s vidom.

NIJE JEDINO PLENKOVIĆ NA UDARU: ‘Znači, Božo Petrov nije vidio potrebu da odsluži vojni rok…’

Andrej Plenković, premijer Vlade koja će nakon devet godina od ukidanja obveznog vojnog roka, vrlo vjerojatno vratiti mlade muškarce u vojarne, sam nije služio obvezni vojni rok.

“Idejom o ponovnom služenju vojnog roka želi se popularizirati Oružane snage (OS) RH među mladim ljudima”, izjavio je premijer Andrej Plenković u utorak.

DRUŠTVENE MREŽE PREGAZILE PLENKOVIĆA: Čim se saznalo da nije služio vojni rok, počela je zabava

“O tome ministar obrane Damir Krstičević razmišlja dulje vrijeme, bio je pripadnik Hrvatske vojske i riječ je o inicijativi koja ima isključivo našu nacionalnu dimenziju”, odgovorio je Plenković.

Na pitanje uklapa li se uvođenje vojnog roka u financijsku konstrukciju države Plenković je rekao kako to ne bi zahtijevalo pretjerano velika sredstva i nije teško provesti s financijskog aspekta.

 

Povratak na Net.hr