Produženi vikend u SAD-u

PREDSJEDNICA NA ODMORU: Porezni obveznici platit će troškove osiguranja

Sa svojom obitelji, o svom trošku, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otputovala je u SAD.  Vraćaju se 20. srpnja.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, od brojnih obveza odlučila se odmoriti u Sjedinjenim Američkim Državama. Na put je povela i obitelj. U uredu predsjednice ističu kako troškove puta u potpunosti plaća sama i kako nije riječ o godišnjem odmoru već produženom vikendu.

Na putu, kako je propisano zakonom, predsjednicu prati i osiguranje. Trošak prijevoza, smještaja i dnevnica snosit će porezni obveznici. Koliko ljudi iz osiguranja s predsjednicom putuje, u uredu nisu rekli.

Na oku će je imati i Amerikanci

“Tu su djelatnici tjelesne zaštite, odnosno djelatnici za posebne poslove nekolicina ide s njom, ovisno o programu tako će se određivati i broj djelatnika neposrednog tjelesnog osiguranja”, rekao je za Novu TV Bono Marjanović , stručnjak za sigurnost.

Osim hrvatske, predsjednica će dobiti i zaštitu zemlje domaćina, jednako kao i svi članovi njezine obitelji. Iako je riječ o odmoru, osiguranje predsjednicu ni u kojem trenutku neće ispuštati iz vida.

Radni odmor

Svoj pravi godišnji odmor, najavila je predsjednica, iskoristit će radno. Putovat će po Hrvatskoj. Ali državne rezidencije, kažu u Uredu, neće koristiti.

“Malo ću ipak ovo ljeto pokušati usporiti, barem na nekoliko tjedana, ali se neću odreći posla. Građani su me odabrali zato da radim, a ne da sjedim i ne radim ništa”, kaže predsjednica.

Mesić i Milanović vole rezidencije

Prisjetimo se, predsjednik Mesić ljeto je provodio u državnoj rezidenciji na Hvaru. Premijer Milanović također koristi državne rezidencije za odmor.

Bivši predsjednik Josipović ljetovao je u Baškoj Vodi, a državne rezidencije nije koristio. No, unatoč tome i dalje, kao i u slučaju svih štićenih osoba, ostaje trošak osiguranja, koji se ponekad broji u stotinama tisuća kuna.

Dnevnik.hr/Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr