Predsjedničino mišljenje razlikuje se od stajališta hrvatske vlade koja, pozivajući se na zakon o istražnim povjerenstvima, smatra da saborsko istražno povjerenstvo treba prestati raditi ako se pokrene sudski postupak o nekoj temi koju povjerenstvo istražuje.

"Želim da sve bude transparentno, da javnost zna istinu", rekla je Grabar-Kitarović u izjavi novinarima na rubu poslovne konferencije u Zagrebu.

STEŽE SE OBRUČ OKO TODORIĆA: Najpoznatiji hrvatski bjegunac želi izbjeći uhićenje, danas će se predati vlastima u Londonu?

Kazala je da je svjesna da kod saborskog istražnog povjerenstva postoje zakonska ograničenja, "međutim, mislim da je uvijek fleksibilnost potrebna i da se mogu mijenjati i zakoni kada je interes javnosti takav".

U slučaju Agrokora interes je "ogroman", naglasila je predsjednica koja želi da se afera "raščisti, da svi oni koji su krivi u ovome, svi oni koji su nažalost doveli do situacije u kojoj se danas nalazi koncern Agrokor da odgovaraju za to".

Afera Agrokor jedan je od "najvećih skandala u hrvatskoj povijesti, jer jako utječe na hrvatsko gospodarstvo, na stabilnost, na brojne kreditore, kooperante i na susjedne zemlje", kazala je predsjednica.

[UŽIVO] ČLANOVI POVJERENSTVA ZA AGROKOR NA MUKAMA: Manolić ih ne čuje pa su morali sjesti pored njega i postavljati pitanja

Ovo nije prvi put da se Grabar-Kitarović založila za nastavak rada saborskog povjerenstva za Agrokor, a premijer Andrej Plenković nedavno je zbog toga izjavio kako mu se čini da "predsjednica nije dovoljno upućena" u taj slučaj.

Grabar-Kitarović nije mogla komentirati navode da je policiji poznata adresa vlasnika Agrokora Ivica Todorića, za kojim je raspisana tjeralica.

"Ne znam njegovu adresu, čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam njegovu adresu", rekla je.