10. OBLJETNICA TRAGEDIJE

PREDSJEDNICA ĆE ODATI POČAST POGINULIM VATROGASCIMA, OČAJNI RODITELJI: ‘Voljeli bi znati što se dogodilo na Kornatima’

Vijenci i svijeće u spomen na tragično stradale vatrogasce na Kornatima položeni su u srijedu, na desetu obljetnicu Kornatske tragedije, ispred vatrogasnog doma Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Ni deset godina nakon što je na Kornatima, i od posljedica ozljeda u bolnicama, preminulo 12 vatrogasaca, prava istina o njihovoj pogibiji još uvijek se ne zna.

“Tužna sam i ne znam što bih rekla jer ne znamo što se dogodilo, a voljeli bi znati, iako se vjerojatno nikad neće saznati. To jedino može znati onaj gore visoko koji sve vidi i koji nam daje snagu da živimo dalje. Da nije njega, bili bismo svi već gotovi. Teško je i nitko to ne može opisati, to jedino zna onaj koji je to doživio”, rekla je jutros supruga stradalog vatrogasca Marinka Kneževića.

‘KAD JE VIDIO ŠTO JE NAPRAVIO – POBJEGAO JE’: Obitelji poginulih vatrogasaca tvrde da država zataškava istinu o Kornatima

Uz članove obitelji, vijence za 12 poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, položili su jutros vatrogasci iz JVP Šibenik te gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa zamjenicima Paškom Rakićem i Danijelom Miletom.

Obilježavanje desete godišnjice kornatske tragedije i ove će se godine održati na otoku Kornatu gdje će kod kapelice sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, biti služena misa zadušnica, a potom će okupljeni obići 12 suhozidnih spomen križeva koji su podignuti na mjestima gdje su vatrogasci stradali.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je jutros u Šibenik odakle je isplovila prema otoku Kornatu na obilježavanje 10. obljetnice Kornatske tragedije. Ona je prva predsjednica države koja će posjetiti mjesto na kojem je 12 vatrogasaca, pod i dalje nerazjašnjenim okolnostima, stradalo na današnji dan 2007. godine.

Povratak na Net.hr