ODBOR ZA USTAV

PREDLOŽENE KANDIDATKINJE ZA PUČKU PRAVOBRANITELJICU: Lora Vidović se nije kandidirala za još jedan mandat

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav predložio je u petak Saboru na izbor dvije kandidatkinje za pučku pravobraniteljicu, a glasovanje se očekuje za dva tjedna

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav predložio je u petak Saboru na izbor dvije kandidatkinje za pučku pravobraniteljicu, Tenu Šimonović Einwalter, trenutnu zamjenica pučke pravobraniteljice i Sandru Hančić, samostalnu odvjetnicu.

Nakon što je Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina dao prethodno mišljenje, Odbor za Ustav je glasao o četiri kandidata koji su zadovoljili uvjete javnog poziva.

Glasovanje o pučkoj pravobraniteljici očekuje se za dva tjedna

Marko Bonifačić dobio je jedan glas, Neven Šimac dva glasa, a Sandra Hančić i Tena Šimonović Einwalter po osam glasova članova odbora. Glasovanje o pučkoj pravobraniteljici očekuje se za dva tjedan, nakon uvrštavanje te točke na dnevni redi i provedene rasprave, najavio je predsjednik Odbora za Ustav Dražen Bošnjaković (HDZ) .

Tena Šimonović Einwalter od 2013. godine je zamjenica pučke pravobraniteljice a radno iskustvo ranije je stjecala u Ministarstvu za europske poslove i Ministarstvu vanjskih poslova. Pravnica Sandra Hančić bivša je sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru, a trenutno je samostalna odvjetnica.

Aktualnoj pravobraniteljici Lori Vidović osmogodišnji mandat istekao je 1. ožujka i ona se nije kandidirala za još jedan mandat.

PUČKA PRAVOBRANITELJICA: ‘Dužnici su u začaranom krugu, rad agencija za naplatu potraživanja treba regulirati zakonom’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr