ZAOŠTRAVA SE KAMPANJA

PREDIZBORNI RAT U SDP-U: Ostojić predao potpise pa izjavom bocnuo Bernardića

Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić predao je danas u sjedištu stranke na zagrebačkom Iblerovom trgu potpise podrške svojoj kandidaturi za novog predsjednika SDP-a. Danas je, inače, posljednji dan za predaju potpisa za izbore koji će biti održani 19. studenoga.

N1 javlja kako je Ostojić novinarima kazao da “ima nešto manje od 20 tisuća potpisa” no neslužbeno se doznaje kako je prikupio oko 4500 potpisa, a da je takvu izjavu dao kako bi ‘bocnuo’ Davora Bernardića koji se jučer pohvalio s 10.500 prikupljenih potpisa.

NEIZVJESNA UTRKA ZA ŠEFA SDP-a: Od devetoro kandidata četiri su favorita, ali jedan ipak prednjači

MILJENIĆ: ‘Od SDP-a ću napraviti pobjedničku stranku. Ako ne uspijem, idem’

“Nije mogao skupiti toliko potpisa”

Mnogo ozbiljnije od Ostojića na Bernardića se, zbog izjave o 10.500 skupljenih potpisa, obrušio Ivan Klarin saborski zastupnik i predsjednik Šibensko-kninskog SDP-a. On je odlučio prijaviti Bernardića smatrajući da nije uspio prikupiti 10.500 potpisa, kako se u nedjelju pohvalio.

Klarin je u izjavi za Hinu najavio da će od SDP-ove Središnje izborne komisije zatražiti provjeru potpisa potpore kandidaturi, ne samo Bernardića nego i svih ostalih kandidata za šefa stranke, potaknut tvrdnjama Bernardićeva tima da su prikupili 10.500 potpisa.

“Smatram da je to nerealan broj potpisa. Imam dojave ljudi s terena da su se potpisi prikupljali tako da su zvali telefonom članove koji nisu dali potpis pa su ih kasnije upisivali ručno. To je nekorektno, pa ću zbog zaštite SDP-a zatražiti od Središnje izborne komisije da istraži svaki potpis, ne samo Davora Bernardića, nego svih ostalih”, rekao je Klarin.

OSTOJIĆEV PROGRAM ZA SDP: Revizija Vatikanskih ugovora i građanski odgoj u školama

Ivan Klarin (SDP)Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Najlakše je u uredu izvući popis članova”

“Očekujem da središnja izborna komisija istraži sve koji su potpisali listu, jer smatram da je 10.500 potpisa nerealna brojka u omjeru snaga kandidata. Najlakše je u uredu izvući popis članova SDP-a pa ih upisivati”, kazao je Klarin dodavši da to zna jer je osobno sudjelovao u ranijim kampanjama kada su se prikupljali potpisi, i zna da je to jako težak posao, osobito za tako velik broj potpisa.

Također kaže da u stranku dolazi s dokazima, a koje su mu predale osobe koje su pozivane na ove načine, telefonski ili nisu znali za svoj potpis.

“Moramo paziti na ovakve stvari. Ne smije nam se to događati. Užasna je poruka koju šaljemo na ovakav način”, zaključio je Klarin.

Bernardić nije imao komentara na ove Klarinove tvrdnje.

NEĆETE VJEROVATI TKO SVE ŽELI MILANOVIĆEVO MJESTO: U utrci za novog predsjednika SDP-a čak je deset kandidata!

Povratak na Net.hr