RAT TAKSISTA

POZNATA IMENA: Dvojac koji je demolirao i zapalio Uberov automobil zadržan u pritvoru

Zbog napada na vozača Ubera kojemu su krajem rujna na zagrebačkom Vrbiku zapalili automobil u istražnom zatvoru zadržani su Damir Lučić i Ivan Kordić, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Iako je policija za napad osumnjičila četiri muškarca sud je odbio zahtjev tužiteljstva da se istražni zatvor odredi i Marku Pelku te Dragutinu Pernaru.

Zadržani u pritvoru

Odluku je u četvrtak poslijepodne donijela sutkinja istrage Erna Dražančić koja je Lučića i Kordića u pritvoru zadržala zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo.

RIJEŠEN SLUČAJ PALEŽI UBEROVOG AUTOMOBILA? Policija pritvorila četvoricu osumnjičenika, među njima i taksisti

Zagrebačka policija u srijedu navečer je izvijestila da četvoricu osumnjičenih tereti da su 27. rujna oko 1.35 sati prišli automobilu zaustavljenom u Ulici Ivana Lučića i počeli po njemu udarati palicama, da bi na kraju kroz razbijen prozor ubacili “najvjerojatnije zapaljenu signalnu baklju tzv. bengalku”.

RAT TAKSISTA NA ZAGREBAČKIM ULICAMA? Maskirani napadači zapalili vozaču Ubera auto, jedva je izvukao živu glavu

Maskirani napadači zapalili automobil, vozač umalo izgorio

U automobilu se najprije zapalila tkanina na sjedalima, a vatra se ubrzo proširila na unutrašnjost i stražnji vanjski dio vozila. Vandali su, prema tvrdnjama policije, na autombilu istovremeno probili i razrezali gume.

Prema pisanju medija, napadači na Uber taksi bili su maskirani, a vozač je umalo izgorio. Kada su vidjeli da je automobil planuo napadači su se navodno razbježali po okolnim ulicama.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr