POZIVNI CENTAR MINISTARSTVA ZDRAVSTVA ISPUNJAVA SVRHU: / Primili su već 1200 poziva, najviše zovu pacijenti KB Dubrava

Najveći broj poziva, preko 92 posto,

17.11.2020.
14:47
Igor Kralj/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U prvih nekoliko dana funkcioniranja pozivnog centra Ministarstva zdravstva primljeno je više od 1200 poziva pacijenata koji trebaju termine za dijagnostičke ili kontrolne preglede, medicinske zahvate i druge zdravstvene usluge, izvijestilo je Ministarstvo u utorak.

'Uspostavljanje centra bilo je nužno'

"Ovoliki broj poziva, kao i reakcije pacijenata, pokazuju da je uspostavljanje pozivnog centra bilo nužno za pružanje pravodobnih i potpunih informacija kada i gdje pacijenti mogu dobiti potrebne termine", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Pozivni centar nastavlja s radom, a od početka tjedna pojačan je broj osoba koje primaju pozive pacijenata te ih prosljeđuju koordinatorima u svim zdravstvenim ustanovama. Najveći broj poziva, preko 92 posto, odnosi se na bolesnike Kliničke bolnice Dubrava koji su imali ranije zakazane termine prije nego što je KB Dubrava postala primarni intenzivističko-respiratorni centar.

Svim tim pacijentima bit će osigurani termini za preglede i zahvate, potvrdili su ravnatelji svih bolnica u Zagrebu na jučerašnjem sastanku s Berošem.

Povećane prioritetne liste za naručivanje

Svi ravnatelji bolnica izvijestili su ministra da su povećali kapacitete u svojim ustanovama za pacijente iz KB-a Dubrava, a Gradski ured za zdravstvo osposobljava dodatne polikliničke ambulante u domovima zdravlja Grada Zagreba. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) povećao je prioritetne liste za naručivanje pacijenata, a riješen je i problem preuzimanja posebno skupih lijekova.

"Sastanak potvrđuje da je naš zdravstveni sustav i u ovim okolnostima sposoban učinkovito odgovarati potrebama pacijenata. Zahvalan sam svima na brzim reakcijama i poduzetim aktivnostima kako bismo bili na usluzi ne samo covid-19 pozitivnim bolesnicima već i svim drugim pacijentima, posebno onima s težim dijagnozama, poput onkoloških", rekao je Beroš.

Sastanku s ministrom nazočili su ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić, ravnatelj KBC Rebra Ante Ćorušić, ravnatelj KB Sestara Milosrdnica Mario Zovak, ravnatelj KB Merkur Mario Starešinić, ravnatelj KB Sveti Duh Mladen Bušić, ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić te pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali