banner

ZAHLADILO JE

POZIV CRVENOG KRIŽA STRADALIMA U POTRESU: ‘Dođite po grijalice, deke, toplu odjeću i obuću’

U Hrvatskom crvenom križu ističu kako je na terenu trenutno najveća potreba za agregatima, grijalicama, produžnim kablovima, ceradama, najlonom i plamenicima, a s obzirom na zahlađenje veća je potreba i za dekama te toplom odjećom i obućom

Hrvatski Crveni križ (HCK) pozvao je u srijedu u potresu stradalo stanovništvo, koje nije u evakuacijskim ili prihvatnim centrima te drugom prikladnom smještaju, da zbog nadolazećeg vala hladnoće preuzme grijalice, deke te toplu odjeću i obuću.  Iz HCK-a u priopćenju navode da su na području pogođenom potresom do sada podijelili 1281 grijalicu, 1533 deke, 109 agregata, više od 1500 paketa dječje hrane i opreme te više od 180 paketa za životinje, uz svu ostalu humanitarnu pomoć.

Ističu da se svi oni koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove mogu javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć.

CRVENI KRIŽ I GRAD PETRINJA OBJAVILI UPUTE ZA POMOĆ GRAĐANIMA POGOĐENIM POTRESOM: Evo što sve ljudima treba

Na terenu najveća potreba za agregatima i grijalicama

U HCK-u javljaju da je jučer na ime Apela za pomoć stradalima u potresu uplaćeno 67.019 donacija u ukupnom iznosu od 42.307.968 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno je 88.694 poziva u vrijednosti od 554.337 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera).

Ističu kako je na terenu trenutno najveća potreba za agregatima, grijalicama, produžnim kablovima, ceradama, najlonom i plamenicima. S obzirom na zahlađenje veća je potreba za toplom odjećom i obućom, dekama i grijalicama.

U HCK-u upozoravaju da se stanovnici potresom pogođenog područja bore s osjećajima straha, neizvjesnosti i panike, zbog čega njihovi timovi svakodnevno pružaju individualnu pomoć, a do sada je pruženo više od 5100 usluga psihosocijalne podrške.

ŽELITE POMOĆI STRADALIMA U POTRESU, A NE ZNATE KAKO? Crveni križ donosi popis najpotrebnijih stvari; Brojne grupe solidarnosti

Kazališna predstava i slikovnice za djecu

Uz individualnu podršku, posjete mobilnih timova i telefonsku podršku, kažu i kako su osobito važne aktivnosti koje se provode za najmlađe, uz poštivanje epidemioloških mjera. U Sisku, u dvorani Brezovica, organizirane su aktivnosti i igraonica za djecu. Djeca su imala priliku sudjelovati u radionici prve pomoći koja je prilagođena njihovoj dobi, a posebno ih je razveselila predstava “Kako misli jure jednog malog Jure” te podjela slikovnica.

Ista predstava i podjela slikovnica održana je i za djecu u Hrvatskoj Kostajnici, a u Petrinji su djeca bila uključena u igraonicu te im je podijeljena slikovnica.

CRVENI KRIŽ OBJAVIO UPUTE ZA DONACIJE I POMOĆ POGOĐENIMA POTRESOM: Objavili račun za uplatu novca

Povratak na Net.hr