banner

VELIKI SKANDAL

POŽEŠKA POLITIČARKA OŠTRO OPLELA PO PLENKOVIĆU: ‘Premijer kaže da ne zna za aferu u Požegi. To je neistina ili mu ne rade radari…’

‘Netko treba poraditi na tome da se pošta koja stiže mailom predsjedniku Vlade ili predsjedniku Sabora mora malo bolje čitati. Već drugi put imamo situaciju da se pošta koja dolazi od građana iz ove županije, očito ne čita i da premijerovi radari ne rade onako kako on misli da rade’, kaže požeška nezavisna vijećnica Tamara Puač

Neovisna vijećnica u Gradskom vijeću Požege, Tamara Puač, smatra da su pravosuđe i državni vrh još u svibnju prošle godine trebali znati što je kompromitiralo gradonačelnika Požege i HDZ-ovog saborskog zastupnika Darka Puljašića. Tada je, naime, direktor tvrtke Komunalac Požega Josip Vitez objavio snimku razgovora, a ista je sada dospjela u medije. Puač je za N1 televiziju rekla da nije iznenađena time jer na tu aferu upozorava još od proljeća prošle godine.

PROCURILA NOVA SKANDALOZNA SNIMKA IZ POŽEGE: ‘Ti si politički instaliran, nisi došao znanjem i zaslugama’; Evo što kaže Medved

Nezakonit otkaz direktoru komunalnog poduzeća

“Pisali smo i predsjedniku Vlade i predsjedniku Sabora i USKOK-u i DORH-u. I na zadnjoj sjednici Gradskoj vijeća isto se pokrenulo pitanje što će se dogoditi s Vitezom jer se još od travnja spominje njegov otkaz. U konačnici je u studenom ime Didović već krenulo u opticaj kao nasljednik Viteza na mjestu odgovorne osobe u Komunalcu”, kazala je Puač napomenuvši da je gradonačelnik obećao odgovor pisanim putem.

“Odgovor je dobio Vitez u obliku nezakonitog otkaza”, dodala je.

Inače, danas poslijepodne je gradonačelnik Puljašić podnio ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru.

POŽEŠKI GRADONAČELNIK PODNIO OSTAVKU U SABORU: Plenković: ‘Ne možemo svaki put pogoditi. Možemo i greške priznati’

‘U Vladi bi malo bolje trebali čitati poštu koja im stiže’

Na opasku voditelja da je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković rekao da za događaje u Požegi nije znao, Puač kaže da ne misli tako.

“To je jedna velika neistina, da ne kažem laž. Ili netko treba poraditi na tome da se pošta koja stiže mailom predsjedniku Vlade ili predsjedniku Sabora mora malo bolje čitati. U dopisu koji je otišao prema USKOK-u, DORH-u, Uredu Vlade i predsjedniku Sabora jasno stoji da se mene tražilo da direktno kontaktiram predsjednika Sabora, gdje se navodio i njegov broj telefona i da se raspitam ima li saznanja da predsjednik županijske organizacije HDZ-a Već drugi put imamo situaciju da se pošta koja dolazi od građana iz ove županije, očito ne čita i da premijerovi radari ne rade onako kako on misli da rade”, kazala je.

Plenkovića, kaže Puač, ne treba gledati samo kao premijera, nego i kao predsjednika HDZ-a.

“Svi mi jako dobro znamo kako funkcionira stranački sistem, neovisno o kojoj stranci je riječ. Predsjednik vrlo lako može dati prijedlog odluke o kojoj se može glasati. Sudbina i Puljašića i Pilona je u njegovim rukama”, smatra ona.

DIREKTOR KOJI SE SUPROSTAVIO HDZ-OVOM GRADONAČELNIKU: ‘Od ožujka ne živim normalno’; Ipak, u oči upada kronologija cijele afere

‘Puljašić se neće povući, njegova bahatost ići će na najjače’

Plenkoviću je poručila da ne govori “neka institucije rade svoj posao” jer, kaže, u institucijama te snimke stoje od svibnja. Ne smatra, pak, da će se Puljašić povući i s mjesta gradonačelnika Požege.

“Apsolutno se neće povući. Njihova bahatost i samouvjerenost će i dalje ići na najjače”, kazala je Puač na N1.

Također je napomenula da nezavisnom vijećnicom u Požegi nije postala jer je istupila iz SDP-a, nego zato što je izbačena iz stranke.

“Izbacili su me iz SDP-a. Rekla sam jasno i glasno da sam nezadovoljna kako Davor Bernardić vodi stranku”, rekla je na kraju.

PROCURILA SNIMKA; HDZ-ov gradonačelnik: ‘Oni koji su uz gradonačelnika bit će im slatko. Ako s*ru i izmišljaju – neće’

Povratak na Net.hr