POŽALIO SE / Hasanbegović: ‘Domovinski pokret se demonizira’; Benčić: ‘Borba možda nije fer jer se mi borimo u 2021., a vi ste u 1945.’

‘Radi se o komunalnim problemima, o lokalnim izborima i trebali bismo razgovarati o tome što muči građane ovog grada i kako to riješiti’, rekla je Benčić

27.5.2021.
11:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sandra Benčić (platforma Možemo) rekla je jutros u emisiji HRT-a “U mreži Prvog” da je kampanja iz stožera Domovinskog pokreta usmjerena na to da se plasiraju laži i da se blati pojedince koji su uključeni u kampanju platforme za gradonačelnika Zagreba. Tvrdi da oni pokušavaju govoriti o upravljanju Zagreba, a s druge strane ne postoji želja ni volja da se argumentirano razgovara o sadržaju i o programu za Zagreb.

“Gospodin Škoro je nekoliko puta predbacivao zašto vraćamo stalno priču na komunalne programe, a radi se o komunalnim problemima, o lokalnim izborima i trebali bismo razgovarati o tome što muči građane ovog grada i kako to riješiti”, rekla je Benčić.

Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta rekao je da je kampanja uobičajena i specifična u odnosu na sve kampanje u povijesti hrvatskog parlamentarizma te da se, kao što su i strani mediji primijetili, odvija u uvjetima potpune medijske dominacije i favoriziranje jednoga kandidata.

“S druge strane, demonizira se politička platforma koja se suprotstavlja tom kandidatu i koja u gotovo nemogućim uvjetima medijske dominacije pokušava demistificirati neobaviještenoj hrvatskoj javnosti ključne činjenice o genezi i nastanku i dalekosežnim skrivenim ideološkim ciljevima, koji nemaju veze s komunalnom problematikom, a koje stoje iza platforme Možemo”, rekao je.

Detekcija neprijatelja

Benčić je odgovorila da su i Hasanbegović i Škoro jasno rekli da u programu platforme Možemo piše koje su njihove vrijednosti. “Mi smo zeleno lijeva platforma, mi se zovemo zeleno lijeva koalicija i jasno je koje vrijednosti zastupamo. Mi to nismo nikada skrivali, mi smo se tako nazvali”, istaknula je Benčić.

Istaknula je da se proteklih dana kao ekskluziva predstavljaju financijski izvještaji udruga u kojima su neki pojedinci bili zaposleni. “Ti se izvještaji prikazuju kao da je to nešto što je bilo skriveno. Radi se o financijskim izvještajima organizacija civilnih društava koji se svake godine objavljuju na web stranicama i koje svaka osoba može naći. Želi nas se dovesti u situaciju da se branimo što smo uspješno, za male plaće, iz EU fondova osigurali milijune kuna za socijalne usluge za građane i to za one usluge koje država nikad nije pružila”, rekla je.

“Žao mi je što gospodin Hasanbegović i gospodin Škoro žive u vremenu i žive politiku gdje je jedino bitno detektirati unutarnjeg i vanjskog neprijatelja i koristiti se metodama podmetanja. U pravu ste. Ova borba možda nije fer jer se mi borimo u 2021. s problemima koje građani imaju danas, a vi ste u 1945. s problemima i metodama koje više nikome nisu zanimljive ni relevantne”, istaknula je Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali