HDZ BEZ KOMENTARA

POVRATAK EKIPE BORISA JOKIĆA? Ministarstvo stručnjake zove nazad, oni tvrde: ‘Stvari više nisu iste’

Boris Jokić i Stručna skupina koja je s njim radila na reformi obrazovanja mogli bi uskoro nastaviti s radom. Naime, Ministarstvo obrazovanja poslalo im je upit kako bi ih pitalo jesu li spremni nastaviti s radom.

Ministarstvo je poslalo upit 359 različitih stručnih članova, a njih je 200 već potvrdilo zainteresiranost za nastavak rada, i to u manje od jednog dana. U Jokićevoj stručnoj skupini radilo je 500 nestranačkih stručnjaka.

‘Zainteresirani smo, ali još je mnogo toga nejasno’

Bivša članica skupine za likovnu kulturu i umjetnost Stručnog povjerenstva Ida Loher već im je odgovorila. Rekla je da je zainteresirana, piše Dnevnik.hr.

‘Mislim da je većina ljudi zainteresirana, ali isto tako da nas zanima na koji način će to biti organizirano. Stvari više nisu iste. Mnogo toga je nejasno, tko će voditi, kako će se voditi, na koji način, u kojim vremenskim okvirima. Naravno da bismo to svi voljeli znati, jer jedino tako ozbiljno možemo raditi posao’, rekla je.

Ministarstvo: ‘Cijenimo njihov rad’

Iz Ministarstva obrazovanja poručuju da žele reaktivirati postojeća tijela.

‘Mi nastavljamo s radom i s materijalima koje je napravilo više od 500 stručnjaka. Nama je kontinuitet izuzetno važan, cijenimo njihov rad, kad se ti kurikulumi dorade, pripreme – radit će se edukacija nastavnika, pripreme tako da spremno krenu u škole već od rujna’, rekla je za Dnevnik.hr pomoćnica ministrice obrazovanja, Lidija Kralj.

HDZ još nije komentirao ovaj potez HNS-ova ministarstva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr