PODRIJETLOM IZ INDIJE

POVLAČI SE JOŠ JEDAN PROIZVOD S TRŽIŠTA: U sjemenkama sezama pronašli preveliku količinu etilen oksida

Proizvod na tržište stavlja “Galleria internazionale” kroz svoje prodavaonice “Tvornica zdrave hrane”

Zbog utvrđene prevelike količine etilen oksida Ministarstvo poljoprivrede opozvalo je proizvod “Sjemenke sezama 750g Nutrigold” podrijetlom iz Indije.

Ministarstvo je u utorak obavijestilo potrošače da je opozvalo spomenuti proizvod koji na sebi nosi oznaku LOT: SSRS/G-259/20, s uputom da ga je najbolje upotrijebiti do 28. prosinca ove godine.

AKO STE KUPILI OVE GRICKALICE, NE JEDITE IH! Zbog pesticida povlači se nekima omiljena namirnica sa sezamom

U prodavaonicama Tvornica zdrave hrane

Proizvod na tržište stavlja “Galleria internazionale” (Predavčeva 6, Zagreb), kroz svoje prodavaonice “Tvornica zdrave hrane”.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

U Ministarstvu kažu da nije u skladu ni s izmjenom Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane, te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Opozvani proizvod podrijetlom je iz Indije, pakira ga “PRO-DG” (Prigornica 2c, Zagreb), a dobavlja “A.N. PEK” (Radnička 9/D, Bestovje).

POVLAČI SE JOŠ JEDAN PROIZVOD S TRŽIŠTA: Jeste li ga kupili? U njemu je pronađena veća količina pesticida

Povratak na Net.hr