POLICIJA POTVRDILA ZA NET.HR.: / Zaprimili smo Runtićevu prijavu i provjeravamo sve što je u njoj navedeno

Image

Policija je za Net.hr potvrdila da je zaprimila prijavu saborskog zastupnika Hrvoja Runtića i da su na osnovu nje započete provjere.

30.4.2017.
14:54
Play logo

Na Runtića se, kako je otkrio danas Božo Petrov u intervjuu za N1, pokušalo utjecati iz HDZ-a, ne bi li glasova protiv SDP-ovog zahtjeva za opoziv ministra financija Zdravka Marića.

Obećanja u zamjenu za glas

Pri tome mu je, preko jednog člana njegove obitelj obećavana deblokada bankovnih računa, kao i podržka za njegove izmjene zakona o Ovršnom postupku. Samo je trebao dići ruku u Saboru protiv Marićevog opoziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOŽO PETROV TEŠKO OPTUŽIO HDZ: /

'Nude deblokadu računa našem saborskom zastupniku ako glasa protiv opoziva Marića'

Image
BOŽO PETROV TEŠKO OPTUŽIO HDZ: /

'Nude deblokadu računa našem saborskom zastupniku ako glasa protiv opoziva Marića'

'Policija je zaprimila prijavu gospodina Runtića. U koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom policija provjerava njegove navode', odgovoreno nam je iz Ureda glavnog ravnatelja policije.

Sam Runtić potvrdio nam je da je prijavu podnio u policijskoj postaji u zagrebačkoj Dubravi nakon što mu je član obitelj, koji inače živi u Vinkovcima, javio što je doživio na sastanku s poznanikom iz HDZ-a. Iako se činilo da je u pitanju običan sastanak uz kavu, ispostavilo se da je preko tog člana obitelji saborskom zastupniku Runtiću poslana ozbiljna politička poruka.

O otvaranju istrage odlučuje DORH

Slučaj je razotkrio predsjednik Sabora Božo Petrov ustvrivši kako neće dopustiti da hrvatski parlament postane tržnica, a ubrzo se oglasio i sam Runtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko policija prikupi dovoljno dokaza koji potkrepljuju njegove tvrdnje iz prijave proslijedit će ju Državnom odvjetništvu. Ono pak odlučuje hoće li zbog ovog slučaja evidentnog pokušaja političke trgovine otvoriti istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SABORSKI ZASTUPNIK HRVOJE RUNTIĆ POTVRDIO: ‘Iz HDZ-a su na mene pokušali utjecati preko člana moje obitelji’

Runtić je medijima potvrdio da je na člana njegove obitelji pokušao utjecati Drago Veselčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se oglasio i Veselčić koji tvrdi da su tvrdnje Bože Petrova i Hrvoja Runtića teške klevete.

'Davor Runtić, otac zastupnika Hrvoja Runtića, i ja smo dugogodišnji obiteljski prijatelji - još otkad smo zajedno bili ratni izvjestitelji. Redovito komuniciramo pa smo se tako sami dogovorili, bez ičijeg utjecaja ili poticaja sa strane, da se ove subote popodne nađemo i popijemo kavu u jednom restoranu u Vinkovcima. I to u društvu svojih supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su to klevete i laži

U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovu sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora - što jamčim pod punom kaznenom i moralnom odgovornosti - a da se ticalo aktualne političke situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga sam, moram priznati, ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova da sam tobože sudjelovao u pokušaju podmićivanja dotičnog zastupnika Mosta. Takve optužbe ne samo da su lažne, nego su i komične. Zar vjerujete da bi se itko u takvo što upuštao pred svjedocima - a podsjećam da su na prijateljskom druženju bile i naše supruge - i to u prepunom restoranu?!

Play logo

Molim političare poput Hrvoja Runtića i Bože Petrova da svoje političke prijepore ne rješavaju preko leđa mene i moje obitelji, lažno me optužujući i klevećući.

Ako je istina da me gospodin Hrvoje Runtić, kako sam navodi u medijskim istupima, prijavio policiji za tobožnji pokušaj podmićivanja najavljujem već sada da ću protiv njega podnijeti kaznene prijave za lažno prijavljivanje i svjesno dezinformiranje javnosti, stoji u Veselčićevom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo