SEZONA 2021.

POTVRĐEN DOLAZAK PRVOG KRUZERA U DUBROVNIK: Zna se kada bi trebao stići i koliko je još dogovoreno uplovaljavanja

Dogovoreno je da će tijekom sezone biti ukupno 36 uplovljavanja, a prvo od njih dogovoreno je za 11. lipnja 2021 godine

Prva brodska kompanija koja je potvrdila ticanje brodova na kružnom putovanju u luci Gruž u 2021. godini je MSC Cruises te je dolazak njenog prvog broda na kružnom putovanju dogovoren za lipanj 2021. godine, izvijestili su iz Lučke uprave Dubrovnik, javlja Dubrovački dnevnik.

Naime, nakon što je u ožujku 2021. godine Republika Hrvatska ukinula sve prepreke za uplovljavanje brodova na kružnim putovanjima i nakon poboljšanja epidemiološke situacije, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik, Blaž Pezo, jučer je održao završni operativni sastanak s predstavnicima MSC Cruises.

Na sastanku je dogovoreno da će tijekom sezone biti ukupno 36 uplovljavanja, a prvo od njih dogovoreno je za 11. lipnja 2021 godine. Tog će dana uploviti brod MSC Orchestra, koja će nakon tog dana imati još 19 uplovljavanja u luku Gruž. Drugi brod iste kompanije MSC Splendida prvi će put uploviti dana 14. lipnja 2021. te Dubrovnik posjetiti još 15 puta tijekom sezone.

STIŽU IZRAVNI LETOVI IZ SAD-A: Od ovog ljeta Dubrovnik će biti povezan s New Yorkom i Los Angelesom

Dogovori u završnoj fazi

Osim MSC Cruises, ove se godine u gruškoj luci očekuju i uplovljavanja brodova nekoliko drugih kruzing kompanija. S njima su dogovori u završnoj fazi te će po njihovom zaključenju, u narednih nekoliko dana, o tome biti obaviještena i javnost.

”Kao i do sada, a ne samo za vrijeme pandemije kad je izravno pogođeno cijelo gospodarstvo, Lučka uprava Dubrovnik ulaže velike napore u cilju postizanja kvalitete organiziranosti prihvata brodova na kružnim putovanjima, a sve u skladu s epidemiološkim i zakonskim odrednicama, tražeći najbolje rješenje za sve sudionike ovog vida turizma,” navode iz Lučke uprave Dubrovnik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr