Play ponuda

Bitka na Neretvi 'potukla' Ligu prvaka

shimmer fallback

Ciklus partizanskih, odnosno antifašističkih filmova, koji se utorkom emitira na nacionalnoj televiziji, postiže bolju gledanost i od najvažnije sporedne stvari na svijetu, nogometa.

10.12.2009.
11:32
Play ponuda

Naime, film Bitka na NeretviVeljka Bulajića, prikazan u utorak na Drugom programu HTV-a, imao je čak 16 posto gledatelja, dok je prijenos utakmice Lige prvaka između Juventusa i Bayerna na Novoj TV pratilo 10,6 posto publike, piše Jutarnji list.

"Da, javili su mi s Televizije podatke o gledanosti. Ukupno po televizijama je 16 posto, a 33 posto na HRT-u. Što znači da je film gledao svaki treći Hrvat. Prvi put sam ga gledao u obiteljskom okružju i mogu reći da sam ja najveći kritičar", rekao je Veljko Bulajić. Dodao je da je verzija prikazana u utorak tehnički savršena te da je apsolutno necenzurirana, ali da, nažalost, ni glumci ni autori ne dobivaju nikakve honorare od prikazivanja filma.

"Kada bih dobivao novac od autorskih prava, živio bih k’o Bog", rekao je Bulajić.

Dosad su na HTV-u u sklopu ciklusa antifašističkog filma prikazana četiri naslova: Bitka na Sutjesci, Most, Valter brani Sarajevo te Bitka na Neretvi.

Prethodni članak:

arti-200911110061006

Play ponuda
Play ponuda