KAKO NE BISMO BILI FRUSTRIRANI? / Potrošači na udaru: Cijena jednog ključnog proizvoda jako skočila, poskupljenje u Hrvatskoj jedno je od najvećih u Europi

Image
Foto: shutterstock

Jaja su najviše poskupjela u Slovačkoj (108 posto), Mađarskoj (99 posto) i Bugarskoj (95 posto).

8.3.2023.
10:01
shutterstock
Play logo

Hrvatski, ali i potrošači u mnogim europskim zemljama posljednjih su mjeseci prilično frustrirani uslijed rastuće inflacije koja je brojne proizvode učinila znatno skupljima.

Rast cijena na policama u Hrvatskoj bio je 20 posto veći od rasta proizvođačkih cijena pa smo po rastu cijena peti najgori u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra ilustracija za sve što se događa je primjer cijene jaja čiji porast u posljednje dvije godine prikazuje infografika koju je objavila agencija Pixsell.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ona su najviše poskupjela u Slovačkoj (108 posto), Mađarskoj (99 posto), Bugarskoj (95 posto) i Češkoj (88 posto). Iza njih u samom vrhu zemalja EU-a s najvišim porastom cijene je Hrvatska (72 posto), a onda slijedi Estonija (71 posto).

Mala poskupljenja u Norveškoj i Švicarskoj

U susjednoj Sloveniji u posljednje dvije godine jaja su poskupjela tek 27 posto, a u Italiji 22 posto. Cijene se najmanje razlikuju u Norveškoj gdje su poskupjela tek osam posto te u Švicarskoj (9 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Podsjetimo, jučer smo objavili koliko je u posljednje dvije godine poskupjela piletina, a više o tome pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠOKANTNA KARTA CJENOVNOG UDARA /

Jeste li skužili koliko je piletina zapravo poskupjela? U jednoj europskoj državi cijena je buknula, a evo kakva je situacija u Hrvatskoj

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo