'NE, ŠEFE'

ISPOVIJESTI HRVATICA O MOBBINGU: ‘Trgovkinja se šokirala kada sam joj rekla da ima pravo na 4 tjedna godišnjeg’

“Neriješeni sukobi prerastaju u neprimjereno ponašanje prema žrtvi mobbinga, događaju se razne spletke, poniženja, psihičko zlostavljanje zbog kojeg izabrana žrtva gubi svoje dostojanstvo. Osoba gubi potporu svoje radne okoline, pravo glasa, ugled jer, prije svega, ne zna kome može vjerovati…”

Tako zlostavljanje na radnom mjestu opisuje Nataša Matošin Grbić koja je vlastita, ali i tuđa iskustva s mobbingom sažela u knjigu ‘Ne, šefe’ čija će promocija biti održana u četvrtak, 29. rujna, u 19 sati u Velvet Cafeu u Dežmanovoj ulici u Zagrebu.

ZLOSTAVLJANJE NA RADNOM MJESTU: 1.200 očajnika prijavilo mobbing

Vlastita i tuđa iskustva s mobbingom

Autorica knjige rođena je i živi u Sisku, a po struci je magistar prava. Dugo je radila u pravosuđu i kroz radni vijek promijenila nekoliko tvrtki i različitih radnih mjesta, a s posljednjeg, koje je i opisano u ovoj knjizi, otišla je zbog mobbinga.

U prvoj knjizi o ovoj raširenoj pojavi o kojoj se više šuti nego govori, odlučila je otvoreno progovoriti nudeći primjere ponašanja koja predstavljaju zlostavljanje, zdravstvene smetnje koje se javljaju kod zlostavljanjih osoba, liječenje i druge načine izlaska iz uloge žrtve. U knjizi je ponajprije autoričino osobno iskustvo prolaska kroz mobbing, zdravstvene i druge smetnje koje je imala, osvještavanje problema te put do ozdravljenja.

Sama kaže da joj je cilj osvijestiti problem mobbinga i njegove štetne posljedice na svim društvenim razinama jer mobbing nije samo problem zlostavljača i zlostavljanje osobe, već i jedan od uzroka neproduktivnosti brojnih tvrtki, posebno javnih i državnih.

Ne odlaze mladi samo zato jer nema posla

“U mobbingu nema pobjednika, svi gube”, kazala je za naš portal dodajući kako se malo priča i o tome da mnogi mladi koji su posljednjih godina iselili iz Hrvatske u Njemačku, Irsku, Švedsku i drugdje nisu to učinili samo zbog nezaposlenosti ili malih plaća, o čemu se u medijima najviše piše.

“Mnogo njih otišlo je upravo zbog nehumanih odnosa na radnom mjestu”, kazala nam je Matošin Grbić.

U knjizi, među ostalim, piše i o primjeru iz jednog trgovačkog lanca za koji je čula iz prve ruke.

STRAŠNI UVJETI: ‘Radnici ipak ne nose pelene, ali kada idu na WC moraju dići ruku i držati je u zraku’

Plaća 3000 kuna, a godišnjeg gotovo i nemaju

“Prema riječima osobe s kojom sam razgovarala, ti ljudi rade sve, i što trebaju i što ne trebaju. Broj radnih sati premašuje i one koje vidimo u američkim filmovima. Ipak, ima jedna razlika. Plaća im je od 2500 do 3000 kuna, a godišnjeg odmora gotovo da nemaju jer uvijek nedostaje radnika. Kada sam objasnila jednoj osobi, koja radi u trgovini i obratila mi se za pomoć, da je zakonski minimum godišnjeg odmora u jednoj kalendarskoj godini četiri tjedna, ostala je u šoku i rekla da je kod njih dva tjedna”, napisala je u svojoj knjizi Matošin Grbić.

Uvjerena je da ljude treba osvijestiti i educirati o problemu zlostavljanja na radnom mjestu. “Jedino se kontinuiranom edukacijom svih sudionika svake radne sredine, bez obzira na djelatnost i radi li se o privatnoj ili državnoj tvrtki, mogu postići rezultati. Sila nikada nije riješila problem. To je ujedno i cilj ove knjige”, kaže Matošin Grbić.

Njezinu knjigu predstavit će Melita Manojlović, life & business coach, koja je s autoricom prolazila sve faze oporavka od mobbinga te Mara Čuljak, koja je napisala predgovor.

TUŽBA PROTIV ZLOGLASNE TVRTKE: Radnici godišnje odrade po 180 prekovremenih sati koje im nitko ne plati!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr