NA EMSC-U

POTRESIMA NEMA KRAJA, A NAJVIŠE IH PRIJAVLJUJU – HRVATI: ‘Došla mama iz Zagreba da pobjegne od potresa pa sad i u Austriji trese’

Nakon zagrebačkog potresa u ožujku, prijave Hrvata o potresima koje su osjetili čak su u nekoliko navrata srušile sustav EMSC-a, pa su tada poslali i apel da se smire i ne prijavljuju baš svako trzanje

Danas se novi potres dogodio u središnjoj Austriji, no on se blago osjetio i u Zagrebu. Na Twitteru EMSC-a moglo se pronaći mnoštvo komentara Hrvata, što na njemačkom, što na hrvatskom jeziku.

POTRES ZATRESAO SREDIŠNJU AUSTRIJU: Magnituda je bila 4,5 po Richteru, a navodno se osjetio čak i u Zagrebu

“Došla mama iz Zagreba da pobjegne od potresa pa sad i tu počelo tresti, pet kilometara od nas!”, jedan je od komentara.

“Prvo u Hrvatskoj, pa sad i u Austriji. Jučer sam se vratio iz Hrvatske, jer mi je kuća uništena u potresu i sad ovo. Nadam se da se vama nije ništa dogodilo. I za sve Hrvate tu, molim vas da to sve prestane. To više nije normalno”, stoji u još jednom komentaru.

Potres kod Petrinje imao najviše prijava

Nakon zagrebačkog potresa u ožujku, prijave Hrvata o potresima koje su osjetili čak su u nekoliko navrata srušile sustav EMSC-a, pa su tada poslali i apel da se smire i ne prijavljuju baš svako trzanje.

ŠTO BI OSTALO OD DUBROVNIKA U SLUČAJU RAZORNOG POTRESA? Najugroženiji bi bili prostori unutar zidina, ali i – bespravna gradnja

No, najviše prijava imao je potres kod Petrinje s maginitudom 6,4.

“Za taj potres broj obavijesti sigurno bi bio veći, no linije jednostavno nisu mogle izdržati toliki promet”, rekao je Rémy Bossu, seizmolog i voditelj ekipe od devetero ljudi, čije usluge od proljetnog potresa u Zagrebu koristi velik broj Hrvata.

EMSC donirao više od 15.000 kuna

Nakon razornog potresa koji je potkraj prošle godine pogodio petrinjsko područje, Hrvati su u znak zahvalnosti EMSC-u donirali više od 15.000 kuna.

“Kratka poruka našim korisnicima u Hrvatskoj, vrlo smo zahvalni na više od 100 donacija koje smo primili, u totalu više od 2000 eura, od potresa u Petrinji! Zbilja vam želimo zahvaliti znajući da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene! Ostanite sigurni”, objavio je EMSC tada na Twitteru.

ZAHTJEVI ZA OBNOVU KUĆA NA BANIJI OD IDUĆEG TJEDNA: Cijena gradnje klasične kuće kreće se oko 1000 eura po ‘kvadratu’

Povratak na Net.hr