UVJERLJIVI HADEZEOVCI

POTOP MOSTOVIH KANDIDATA U DUBROVNIKU I DUBROVAČKOJ ŽUPANIJI: Grmoja ‘debelo’ zaostaje, Kristić doživio fijasko

Glavni tajnik Mosta i kandidat te stranke za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Grmoja, prema rezultatima s dvije trećine obrađenih biračkih mjesta ulazi u drugi krug, ali s velikim zaostatkom za kandidatom HDZ-a Nikolom Dobroslavićem.

Prema tim rezultatima sa 72 posto obrađenih biračkih mjesta, koje je Državno izborno povjerenstvo objavilo u 23 sata, Dobroslavić je dobio 48,52 posto glasova i malo mu nedostaje za pobjedu već u prvom krugu, dok je Grmoja dobio 24,37 posto glasova. I Mostov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika, saborski zastupnik Maro Kristić, doživio je fijasko osvojivši 9,16  posto glasova, prema podacima DIP-a od 23 sata.

BITKA NA NERETVI I BORBA ZA GRAD: Politički analitičar za Net.hr o izborima na jugu Hrvatske i zašto će oni biti najneizvjesniji do sada


Dobroslavić: “Brojanje još nije završeno, no pobjeda je neosporna”

Dosadašnji župan Dobroslavić je nakon prebrojavanja većine glasova, ocijenio kako je HDZ pobijedio i na izborima za župana i za županijsku skupštinu.

”Brojanje nije još završeno, ali možemo već proglasiti uvjerljivu pobjedu i za župana i za županijsku skupštinu. Mi smo sad već na više odo 49 posto. Pobjeda je neosporna”, rekao je Dobroslavić.

Prema dosada obrađenim podacima u drugi krug s 24,64 posto ulazi Mostov Nikola Grmoja koji je naglasio kako je u drugom krugu ”sve moguće”.

”Prevaga u moju korist u drugom krugu će biti činjenica što mogu biti energičan župan, a ne pasivan. U 68. godini Dobroslavić traži treći mandat nakon osam godina upravljanja županijom. A kad ljude pitate što je on napravio konkretno, nitko ne zna odgovoriti. Vrijeme je za promjene”, rekao je Grmoja.

U Županijskoj skupštini koalicija HDZ,HSLS, HSP AS, HSU osvojila je 44,78 posto, Most 22,28, SDP- Naprijed Hrvatska 16,55, HNS, HSS 8,29 DDS 5,96 posto.

Nikola Dobroslavić, kandidat HDZ-a za dubrovačko-neretvanskog županaFoto: Grgo Jelavić/PIXSELL

“Nakon osam godina HDZ slavi u Dubrovniku”

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je u nedjelju da je nakon većine prebrojanih glasova, 80,77 posto do 22,30 sati, HDZ premoćni pobjednik izbora u Gradu Dubrovniku, s 31,62 posto glasova koje je osvojio on kao gradonačelnički kandidat te s 32,21 posto osvojenih glasova HDZ-ove liste za dubrovačko Gradsko vijeće.

Njegov protukandidat Valentin Dujmović, kandidat koalicije HNS-HSLS za dubrovačkog gradonačelnika, prema neslužbenim rezultatima osvojio je 17,22 posto glasova, a lista te koalicije za dubrovačko Gradsko vijeće osvojila je 12,11 posto glasova.

”Nakon prebrojanih većine glasova možemo utvrditi da smo HDZ i ja kao kandidat za gradonačelnika, zajedno s mojim zamjenicama, premoćni pobjednici u gradu Dubrovniku. Nakon osam godina HDZ slavi u Dubrovniku”, rekao je Mato Franković.

Dujmović: “U drugi krug kreće se od nule”

”Naš koalicijski potencijal je jako velik i uvjeren sam da ćemo već do idućeg vikenda imati više od 15 ruku u Gradskom vijeću. Odredit ćemo i datum prve sjednice Gradskog vijeća i krenuti s objavom budućeg proračuna za 2018. godinu. Ne stajemo nego aktivno krećemo dalje. Nemamo vremena, grad mora ići dalje”, naglasio  je HDZ-ov gradonačelnički kandidat. Dodao je da će kroz ova dva tjedna, do drugog kruga, 4. lipnja, vodit afirmativnu kampanju.

“Jasan je razmak glasova između mene i mog protukandidata Valentina Dujmovića”, zaključio je Franković.

Kandidat koalicije HNS-HSLS Valentin Dujmović komentirao je izborne rezultate rekavši kako u drugi krug kreće od nule. Pozvao je birače koji mu nisu dali glas u prvom krugu, to naprave u drugom krugu.

ŽESTOKA BORBA U METKOVIĆU: HDZ puše za vrat Mostu, Petrov ipak tvrdi: ‘Nismo podbacili’

Povratak na Net.hr