LJUDSKOST NA DJELU

POTEKLE SUZE RADOSNICE: Peteročlanoj obitelji koja živi u 14 kvadrata počela stizati pomoć

U televizijskom prilogu emitiranom prije sedam dana Danijela i Ivica Turić iz Županje, koji sa svoje tri kćeri žive u trošnom jednosobnom kućerku od 18 kvadrata bez sanitatrnog čvora, kazali su kako su unatoč siromaštvu sretna obitelj te da im je jedina želja da tata Ivica dobije posao.

Ubrzo nakon toga pomoć im počela stizati sa svih strana, a siromašnoj obitelji vratili su se osmijesi na lica, ali i nada u novi početak, piše RTL.

PETEROČLANA OBITELJ: ‘Živimo u 15 kvadrata s tri curice i teško nam je, ali smo sretni’

Prvi darovi stigli iz Gunje

Njihove nevolje prvi su prepoznali oni koji su ih i sami iskusili. Iz susjedne Gunje, mjesta stradalog u poplavama u proljeće 2014. godine, poslali su im bračni krevet, krevet za troje male djece, kuhinju i radni stol. Turićima su darovi iz Gunje natjerali na oči suze radosnice.

“Stižemo u pomoć prijateljima u nevolji. Ovo je naša skromna pomoć jer mi najbolje znamo što je nama značila pomoć u poplavama i svemu ovome”, kaže Nedža Dudević iz tvrtke Desidero iz Gunje koja proizvodi namještaj.

“Bogu hvala. Dogodilo se malo čudo. Mi smo presretni. Ova donacija nam znači puno, prepuno. Ne mogu opisati, jednostavno sam presretan i treperim sav”, kazao je Ivica Turić.

Njegova supruga Danijela je dodala: “Ovo je puno za nas, pogotovo za cure. To su suze radosnice”.

Napokon će imati kupaonicu

Međutim, postoji problem s darovanim namještajem – ne stane u 14 kvadrata njihove dnevne sobe u kojoj živi čitava obitelj Tutrić. Stoga će im uskoro stići i pomoć u građevnom materijalu kako bi im kućerak bio proširen i postao kuća, te u njemu napokon imali i kupaonicu.

“U roku od dva mjeseca, najduže, mi ćemo biti u našem lijepom domu. Imat ćemo jednu malu kupaonicu. Imat ćemo dvije sobice i to će za nas biti pravo bogatstvo”, kaže Ivan.

NEMAJU ZA KROV NAD GLAVOM U čitavoj Europi, mladi u Hrvatskoj najdulje ostaju s roditeljima

Tata Ivica uskoro bi trebao dobiti i posao

No, to nije sve. Ono za čime je obitelj najviše čeznula – da tata Ivica dobije posao – uskoro bi se također moglo obistiniti. Turiću se, naime, javio vlasnik jedne pekare koji bi ga mogao zaposliti.

“Gospodin se prvo nasmijao i rekao ‘ja već imam radnika’, a poslije je rekao ‘ah, to ste vi’. Rekoh ‘jesam, ja sam Ivica Turić iz Županje’ i on je rekao ‘kad sve bude spremno – ja vas obavjestim’. I ja se nadam da će biti tako i da ću dobiti posao”, kaže Ivica čijoj se obitelji život u sedam dana silno promijenio. Nabolje.

 

Povratak na Net.hr