DRUGI ŽELE U NJEMAČKU I SKANDINAVIJU

POSTUPAK IDENTIFIKACIJE: Skupina bez dokumenata bit će vraćena u Tursku

U zatvorenom prihvatnom centru bivše vojarne Viktorovac u Sisku, gdje se nalazi 51 muškarac iz Sirije i više drugih arapskih zemalja, u tijeku je postupak identifikacije, a niti jedan nije zatražio azil u Hrvatskoj, rekao je novinarima župan Ivo Žinić nakon posjeta centru u petak.

Jedna skupina migranata, bez ikakvih dokumenata, kako je rekao Žinić, bit će preko Srbije vraćena u Tursku, a ostali su rekli da žele u Njemačku i Skandinaviju, rekao je župan Žinić.

Smeta im što se izorlirani

Među migrantima u sisačkom prihvatnom centru, a riječ je uglavnom o mlađim ljudima, ima veći broj visokoobrazovanih, liječnika, inženjera i drugih. Iako u Sisku imaju vrlo dobre uvjete smještaja, vjerojatno najbolje do sada, županu su rekli kako ih smeta što su izolirani, te kako je njihova želja da što prije krenu prema Njemačkoj.

TOVARNIK POD OPSADOM: Izbjeglice po kućama mole za vodu, hranu i drugu pomoć

“Očito da Vlada nije bila spremna za ovo što se događa. Izgleda da nije bilo dovoljno kontakata sa susjednim zemljama, pa nas je veliki val migranata iznenadio i zatekao. Kao županija učinili smo sve kako bi im boravak ovdje bio što primjereniji. Ako dođe novi val izbjeglica, angažirat ćemo Krizni stožer, koji će preuzeti brigu o njihovu smještaju”, rekao je Žinić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr