NAGRADIT ĆE GA DIREKTOR

POŠTENI VOZAČ SPLITSKOG AUTOBUSA: Na sjedištu je pronašao novčanik s 1500 kn – dva dana je tražio umirovljenicu koja ga je zaboravila

Ivici ovo nije prvi put da je pronašao neku ostavljenu stvar u autobusu pa kaže da je na sjedalima nalazio mobitele i novčanike od kojih su neki bili puni gotovine, dok su drugi bili prazni

Vozač splitskog Prometa Ivica Mamić jučer je i jutros čak tri puta tražio umirovljenicu iz Splita ne bi li joj vratio novčanik s 1.500 kuna. Naime, žena je novčanik ostavila na sjedištu Ivičina autobusa.

“Primijetio sam novčanik na desnom prednjem sjedalu čim sam preuzeo vožnju na liniji broj 11 na stanici kraj kazališta. Kada sam završio vožnju, pogledao sam unutra i vidio podatke na osobnoj, kao i da je novčanik pun novca. Bilo je više od 1.500 kuna. Pokušao sam prvo pronaći broj telefona vlasnice novčanika, no bez uspjeha, nije bio registriran. Kada sam završio smjenu, zaputio sam se kod nje kući. Bilo je oko 20.30. Zvonio sam deset puta, ali nitko nije otvorio. Računao sam, bit će žena ranije legla pa nije čula zvono. Odlučio sam, vratit ću se sutra ujutro prije posla”, priča vozač za Dalmatinski portal.

Drugog dana, ponovno je bezuspješno pokušao doći do umirovljenice pa joj je zvonio na vrata, no ona nije otvorila.

Umirovljenica je bila presretna kada joj je vraćen novčanik

“Svratio sam do kolege u ured na Sukoišanskoj. Ostavio sam svoje podatke, ako se žena slučajno pojavi. I još sam jednom krenuo kod nje kući. Nitko opet nije otvorio. Tada sam popričao sa susjedima i doznao da se radi o starijoj gospođi oštećenog sluha pa zato vjerojatno nije čula kada sam zvonio. Ipak, sve se brzo sretno riješilo jer su me pozvali iz ureda da je gospođa kod njih. Brzo sam došao i vratio joj novčanik. Žena je bila presretna, već je mislila da su novac i isprave nepovratno izgubljeni. Rekao sam joj da nije pametno da toliko gotovine nosi sa sobom”, govori vozač.

Ivici ovo nije prvi put da je pronašao neku ostavljenu stvar u autobusu pa kaže da je na sjedalima nalazio mobitele i novčanike od kojih su neki bili puni gotovine, dok su drugi bili prazni. “Oni koji ništa nemaju, uvijek žele da ti nešto ostave za nagradu”, kaže vozač Ivica koji će biti nagrađen za svoje dobro djelo.

“Ovakve pozitivne događaje i do sada smo primjereno nagrađivali, a tako će biti i u ovom slučaju. S druge strane, svi oni koji počine štetu ugledu Prometa bit će sankcionirani poput vozača koji je jučer kroz prozor izbacio ambalažu marende koju je konzumirao. Dobit će upozorenje pred otkaz”, rekao je za Dalmatinski portal Miroslav Delić, direktor Prometa.

Povratak na Net.hr