POŠTA PROMIJENILA NAČIN RADA NA BANIJI: / Ležarina se ne naplaćuje, izmijenjeno je i radno vrijeme poslovnica; evo što s pošiljkama

11.1.2021.
17:36
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska pošta prilagodila je poslovanje na potresom pogođenom području te je tako produžila rok isporuke za pet radnih dana, obustavila je naplatu ležarine za sve pošiljke te je za 19 poštanskih ureda izmijenila radno vrijeme. Pošta je prilagodila poslovanje sukladno odluci Vlade o proglašenju stanja katastrofe uzrokovane potresima, priopćila je u ponedjeljak.

Izmijenjeno radno vrijeme

Također, zahtjevi za nadoslanje pošiljaka na drugu adresu i zadržavanje pošiljaka u poštanskom uredu se ne naplaćuju, a mogu se ispuniti u svim poštanskim uredima ili online. Radno vrijeme poštanskih ureda na pogođenom području izmijenjeno je zbog posljedica potresa, a novo radno vrijeme za pojedini ured može se provjeriti na ovom popisu ili putem pretraživača poštanskih ureda.

Poštanski uredi 44000 Sisak (Stjepana i Antuna Radića 29) i 44010 Sisak-Caprag (Hrvatskog narodnog preporoda 6) zatvoreni su zbog oštećenja te će se isporuka pismovnih pošiljaka u poštanskim uredima obavljati prema tablici adresa koja se može preuzeti na ovoj poveznici. Isporuka paketa u Sisku će se iznimno obavljati samo u poštanskom uredu 44103 (Augusta Cesarca 109 A). Na obavijestima o prispijeću pošiljke bit će naznačen poštanski ured u kojem se pošiljka može podići te Pošta moli korisnike da na to obrate pažnju.

Uplata pomoći bez naknade

U svim poštanskim uredima korisnici mogu bez naknade izvršiti uplatu pomoći unesrećenima na području pogođenom potresom, a popis računa organizacija i institucija koje prikupljaju pomoć dostupni su na internetskim stranicama Hrvatske pošte.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali