POSLODAVCI TRAŽE HITNO PRODULJENJE MJERA POMOĆI: / Mnogi ne znaju hoće li smjeti i moći raditi

Ugostiteljima, trgovcima i drugim poduzetnicima je rad u pojedinim županijama obustavljen i ne znaju hoće li (i u kojem obujmu) od 1. svibnja moći raditi

23.4.2021.
13:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) je zatražila hitno donošenje odluka o nastavku potpora za očuvanje radnih mjesta za svibanj.

Iz HUP-a traže da se ugostiteljima, trgovcima te ostalim poduzetnicima i dalje pomaže s potporama za očuvanje radnih mjesta, ako im se omogući čak i djelomičan rad.

Poslodavci dovedeni u neizvjesnu poslovnu situaciju

"HUP je dopisom upućenim ministru Aladroviću zatražio hitno donošenje odluka o nastavku potpora za očuvanje radnih mjesta za svibanj. Na ranijim sastancima socijalnih partnera rečeno je da će ovisno o epidemiološkom stanju mjere biti produžene i za svibanj o čemu će se donijeti naknadna odluka, no iako je tijekom travnja epidemiološka situacija znatno pogoršana i izgledno je da će se negativan utjecaj na poslovanje nastaviti i u nadolazećem razdoblju, takva odluka još uvijek nije donesena čime su poslodavci dovedeni u neizvjesnu poslovnu situaciju", navode u HUP-u.

"Ugostiteljima, trgovcima i drugim poduzetnicima je rad u pojedinim županijama obustavljen i ne znaju hoće li (i u kojem obujmu) od 1. svibnja moći/smjeti raditi. S druge strane, čak i ako im se omogući (djelomičan) rad, svakako će biti potrebno još neko vrijeme nastaviti s potporama za očuvanje radnih mjesta jer je općenito epidemiološko stanje u svim zemljama EU teško i neizvjesno te se i nadalje ne zna kada će započeti i biti omogućeno pokretanje turističkih putovanja,“ izjavio je Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

Još uvijek nedostaje službena potvrda

"Iako je iz Vlade u više navrata poslana poruka kako će se nastaviti s pomoći poduzetnicima dok god im je ugroženo poslovanje, još uvijek nedostaje službena potvrda da se mjere pomoći gospodarstvu nastavljaju i u svibnju te koji je plan provedbe mjera pomoći gospodarstvu nakon toga. Opetovano donošenje odluka iz mjeseca u mjesec u zadnji čas poslodavcima otežava poslovanje u ionako teškim i neizvjesnim uvjetima", poručuju iz HUP-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali