PREMINUO U 66. GODINI

BANDIĆEV POGREB BIT ĆE U SRIJEDU, A KOMEMORACIJA DAN RANIJE: Grad Zagreb objavio detalje; I fontane će mu zasvijetliti u čast

Komemoracija za Milana Bandića održat će se 2. ožujka u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj bit će u srijedu u podne na Mirogoju

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u noći sa subote na nedjelju preminuo je u 66. godini od posljedica srčanog udara. Hitno je prevezen u KB Sveti Duh, no liječnici ga nisu uspjeli reanimirati.

UMRO JE MILAN BANDIĆ: Zagrebački gradonačelnik preminuo je od posljedica srčanog udara u 66. godini

Iz Grada Zagreba su u nedjelju poslijepodne izvijestili kada će se održati komemoracija i pogreb zagrebačkog gradonačelnika.

“Svečana komemoracija u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića održat će se u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11:00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, Trg Republike Hrvatske 15. Posljednji ispraćaj gospodina Milana Bandića bit će u srijedu, 3. ožujka, u 12:00 sati, na gradskom groblju Mirogoju”, priopćeno je.

JEDNA OD POSLJEDNJIH BANDIĆEVIH PORUKA: ‘Mogu vam jamčiti da ćemo zajedno nastaviti neumornim tempom…’; Komentirao i žičaru

Fontane će svijetliti u čast Bandiću

Fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu u nedjelju od 18 sati svijetlit će u čast iznenada preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, izvijestili su iz Gradske uprave.

Bandić je bio gradonačelnik Zagreba od 2000. godine i tijekom tog razdoblja u gradu je izgrađeno više fontana, pa tako i fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Jednom je prilikom Bandić izjavio kako bi bilo dobro da ih Zagreb ima oko pedesetak.

Fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice građene su u dvije etape, od lipnja 2012. do srpnja 2016. i Bandić je na njih bio posebno ponosan. Poznate su i kao “Bandićeve fontane”, kako su iz građani znali nazivati. Bezbrojnim varijacijama igre vode i svjetlosti, pet fontana pratile su brojne važnije događaje u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Povratak na Net.hr