POSLODAVCI ZABRINUTI

POSLJEDICE POSKUPLJENJA STRUJE: ‘Zbog viših cijena struje poskupjet će usluge, a na kraju sve plaćaju građani’

Odluka Vlade o podizanju cijene naknade za obnovljive izvore energije s 3,5 na 10,5 lipa brine i poslodavce. Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić kaže da je razočaran ovom Vladinom odlukom.

‘Razgovarali smo s Vladom o tome, a nismo imali informacije kad će biti odluka donesena, a naročito koliki će taj iznos biti. Mi smo razgovarali da taj iznos bude što manji za industriju i tu smo imali različite modele kako bi se taj pritisak na cijene što manje osjetio u poslovanju’, kaže Majetić i ističe da je razgovor nakon toga prestao, a sada je došla samo potvrda o poskupljenju.

Poslodavci sada imaju samo 24 sata za pripremu na poskupljenje struje.

‘Cijena struje je 15 posto viša za sve poslodavce. Brine lakoća kojom je ta odluka donesena, a nitko ne spominje poslodavce. Petnaest posto povećanja cijena energenata značiti gubitak konkurentnosti i povećanje cijena usluga i prozvoda za sve krajnje korisnike u RH’, kaže Davor Majetić za N1.

Posljedice će osjetiti krajnji korisnici jer će poslodavcima poskupjeti poslovanje, a shodno cijenama struje u proizvodu, poskupjet će i usluge što u konačnici plaćaju građani.

Povratak na Net.hr