POPLAVA U BOLNICI

POSLJEDICA OBILNE KIŠE: Procurio krov na ginekologiji riječkog KBC-a, evakuirane majke s dojenčadi

Obilna kiša koja je zadnjih dana padala na području Rijeke izazvala je mnoštvo problema, od poplavljenih kuća i podruma do zamućenja vodoopskrbnih izvora zbog čega je građanima preporučeno prokuhavanje vode namijenjene za piće.

Kiša je stvorila štetu i na zgradi KBC-a Rijeka, gdje je jutros trinaest majki s dojenčadi preseljeno s četvrtog kata odjela ginekologije na niže katove zbog propuštanja vode s krova zgrade i kratkih spojeva koje je u dodiru s elektroinstalacijama izazvala voda, javlja Dnevnik.hr.

RIJEKA POD VODOM: Obilne kiše potopile ulice, trgovine, garaže… ali i stadion Kantridu

Krov propustio i na odjelu transfuzijske medicine

Zgrada u kojoj se nalazi odjel ginekologije, izgrađena prije trideset godina, najnovija je u kompleksu riječkog KBC-a. Krov je također ‘propustio’ i na odjelu za transfuzijsku medicinu, gdje se čuvaju zalihe krvi.

“Poduzeli smo odgovarajuće korake da životi naših najdražih, novorođene djece i majki, ne dođi u opasnost, i ovaj dio smo ispraznili. Struja je isključena i sad će se pristupiti sanaciji čim prestane kišiti”, rekao je za Novu TV Herman Haller, pročelnik odjela ginekologije u riječkom KBC-u.

bolnica-rijeka

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr