Porezna drugi put ovoga ljeta zatvorila isti hotel

Nakon što su ga nedavno zatvorili u špici sezone te iz njega otjerali ogorčene goste, da bi ga samo nekoliko sati poslije ponovo otvorili, hotel Libra u Senju opet je na udaru Porezne. Ovog puta zatvorili su ga trajno.

Hotel Libra u Senju se po drugi put ove sezone zatvara. Nekoliko minuta iza 9 sati poreznici su počeli pečatiti ulaze u objekt najavljujući da će ostaviti otvorenim još nekoliko sati samo požarni izlaz. U hotelu boravi 55 gostiju, velika grupa Austrijanaca, Nijemci i domaći gosti koji će do podneva morati napustiti hotel, piše Večernji list.

Pitanje je kako će se to ostvariti jer je grupa Austrijanaca na izletu na Plitvicama.

Libra se zatvara zbog nepodmirenog poreznog duga od nešto više od 800.000 kuna, a ovoga puta, najavljeno je u poreznom rješenju, objekt ostaje zatvoren do okončanja prekršajnog postupka. Dugovanje Poreznoj upravi je ustvari stari dug, za ovu godinu su sve obveze poreza i doprinosa redovno plaćane, a tvrtki Mališa, tvrdi vlasnik Milivoj Matičić, nije omogućen reprogram dugovanja niti je prihvaćen zahtjev za predstečajnom nagodbom.

Razlog tomu je otvoren prethodni stečajni postupak zbog kojeg, tvrdi Matičić, nije bilo zakonski moguće ni podmiriti dugovanje Poreznoj upravi jer bi se time pogodovalo jednom od vjerovnika.

Povratak na Net.hr