banner

NEODGOVORNO PONAŠANJE

PORAŽAVAJUĆI PODACI: Svaki treći dan ovog mjeseca policija je zatekla jednu zaraženu osobu vani

Od pojave koronavirusa do kraja desetog mjeseca policija je zabilježila 13 kaznenih djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti

Od pojave koronavirusa do kraja desetog mjeseca policija je zabilježila 13 kaznenih djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Koliko su pandemiju neki počeli shvaćati olako, najbolje pokazuju policijski podaci, javlja RTL.

U prvih 10 mjeseci ove godine policija je otkrila gotovo jednak broj prekršitelja kao i u cijelom ovom mjesecu, kada je krenula s pojačanim akcijama. I ubuduće, gotovo svakog vikenda policija će ići u racije po noćnim klubovima, ali i ugostiteljskim objektima.

Svaki treći dan ovog mjeseca policija je zatekla jednu zaraženu osobu vani, umjesto na kućnom liječenju. Epilog je kaznena prijava za širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Jedan zagrebački noćni klub – ovog vikenda prekoračio je radno vrijeme. U njemu je bilo 170 osoba, od kojih i jedna COVID pozitivna.

Akcije po klubovima se nastavljaju

Za racije poput ovih, policija napominje, uvijek na teren šalje posebne ekipe.

“Racije su operativno taktičke mjere i radnje policijskih službenika i naravno da mi vrlo profesionalno pristupamo i planiranju i provođenju takvih aktivnosti, gledajući i sigurnost građana i policijskih službenika”, kazala je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Od pojave koronavirusa do kraja desetog mjeseca policija je zabilježila 13 kaznenih djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Samo tijekom ovog studenog već ih je 10. Od toga sedam je bilo za osobe koje su pozitivne šetale, a tri za voditelje posla u ugostiteljskim objektima.

“Akcije po klubovima nastavljaju se u istom ritmu, naravno da se naprave nekakvi planovi, akcije zapravo se time ne bavim ali dobivam izvješća i naravno da potičem takav rad, kad je u pitanu sankcioniranje svih onih ponašanja koja su rizična u vrijeme epidemije”, kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

S obzirom na situaciju ali i njihove radnje, broj zagrebačkih policajaca koji je u samoizolaciji – za sada nije velik.

“Bilježimo nešto više od 20-ak policijskih službenika koji su u samoizolaciji što je mali broj”, kazala je Goatti.

Za intervencije – poručuju u policiji – policajci imaju masku, sprej, rukavice, po potrebi vizir i kombinezone. Kazne za prekršitelje mogu biti i do tri godine zatvora.

 

Povratak na Net.hr