POMAŽU I KUĆANSTVIMA

POPLAVLJENOM ZADRU POMAŽE I VOJSKA: 55 vojnika zajedno s vatrogascima crpi vodu iz poplavljenih objekata

Na poplavljenom području Zadra i Zadarske županije kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava danas poslijepodne je angažirano  43 pripadnika Hrvatske kopnene vojske (HKoV) Oružanih snaga (OS) RH i 12 pripadnika Zapovjedništva za potporu (ZzP) OS RH te jedan amfibijski transporter PTS-2 i jedna labudica, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Vojnici i vojnikinje HKoV-a OS RH angažirani su na ispumpavanju vode u Poliklinici zadarske bolnice, na sanaciji obrane od poplava kod dva hotela u Boriku, pomažu kućanstvima u Sukošanu s pet pokretnih motornih pumpi za ispumpavanje vode, a u Bibinju raščišćavaju odrone s dva inženjerijska stroja.

ZADAR JE JUČER BIO NAJKIŠOVITIJI GRAD NA SVIJETU: Nevrijeme otišlo prema Splitu, pogledajte dramatičnu snimku velike poplave u Ninu

[VIDEO, FOTO] ‘STANJE JE APOKALIPTIČNO’: Zadar i okolica izgledaju kao da je prošao uragan, divlja bujica podigla asfalt i skroz urušila cestu prema Ražancu

Također, obavljen je izvid srušenog glavnog pješačkog mosta u Ninu te je predloženo postavljanje konstrukcije mosta dok se ne saniraju oštećenja od poplava.
U pripravnosti u matičnim postrojbama se nalazi sedam pripadnika namjenski organiziranih snaga (NOS) HKoV-a OS RH, a u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u pripravnosti su dvije kombinirke i pripadnici OS RH, koje bi, prema potrebi, mogli pomoći u obrani od poplava, navode iz MORH-a.
Tijekom jučerašnjeg dana pripadnici HKoV-a OS RH bili su angažirani na otklanjanju i sanaciji štete prouzrokovane poplavama na području Zadra i okolice.

Ukupno je bilo angažirano 124 pripadnika HKoV-a OS RH sa 34 motorna vozila i šest pokretnih motornih pumpi za vodu (kapaciteta 700 litara u minuti). Na terenu su korišteni inženjerijski strojevi i dva plivajuća transportera (PTS).

PUSTOŠ NA ZADARSKIM OTOCIMA: ‘Tamo gdje je bio vinograd ostalo je kamenje, nama je to totalna katastrofa’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr