UPITNIK ISPUNILO 320.000 LJUDI / Otkriveno koje pitanje s popisa najviše muči građane: 'Sustav nije pao, ali bilo je problema...'

Ravnateljica DZS-a Lidija Brković kazala je da najviše upita imaju oko adrese stanovanja

16.9.2021.
14:57
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lidija Brković, glavna ravnateljica DZS-a, gostujući u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" kazala je da građani u vezi popisa stanovništva najviše upita imaju oko adrese stanovanja.

"Recimo da na jednoj adresi imaju prebivalište, a na drugoj boravište. Mi popisujemo stan u kojem se oni trenutno nalaze i o njemu daju podatke. Studenti će napisati da su u domu. Može se dogoditi da i roditelji popišu, to ćemo mi raditi u obradi podataka", rekla je Brković.

'Nije pao sustav, ali u ponedjeljak je bilo problema'

Podsjetimo, samopopisivanje na e-građani počelo je u ponedjeljak, a traje do 26. rujna. Dosad se samopopisalo nešto više od 320.000 građana, najviše iz Zagreba, a najmanje iz Ličko-senjske županije. Ravnateljica je kazala da nije bilo rušenja sustava, ali i priznala da je bilo problema u ponedjeljak oko 13 sati.

"Novi građani su se mogli samopopisati, ali oni koji su već započeli sa samopopisivanjem imali su problema 15-ak minuta da dovrše upitnik. Više smo nego zadovoljni aplikacijom, imamo puno pozitivnih komentara, aplikacija je jednostavna", rekla je Brković dodajući da je potrebno 15 do 20 minuta da se popiše četveročlana obitelj.

Popisivači na teren izlaze 26. rujna. Druga faza popisa stanovništva traje do 27. listopada uz mogućnost produljenja.

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali