'JEDNOSTAVNO I BRZO' / Plenković popisao obitelj preko e-Građani: 'Iskoristimo mogućnost samopopisivanja, obavimo svoju građansku dužnost'

Po završetku samopopisivanja, s 27. rujna pa do 17. listopada trajat će druga faza odnosno izlazak popisivača na teren

14.9.2021.
16:22
Jurica Galoic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer Andrej Plenković danas je pozvao sve građane da iskoriste mogućnost samopopisivanja u sklopu Popisa stanovništva 2021., koji je počeo jučer i u dvije će se faze, "bez papira", potpuno digitalno, provoditi do 17. listopada.

U prvoj fazi, koja traje do 26. rujna, građani se mogu samopopisati, a tu je mogućnost iskoristio i Plenković te samopopisao svoju obitelj, o čemu je izvijestio na twitteru pozvavši i druge gađane da i oni to naprave. 

"Upravo sam dovršio popisivanje svoje obitelji preko sustava e-Građani, jednostavno i brzo. Iskoristimo mogućnost samopopisivanja, obavimo svoju građansku dužnost i sudjelujmo svi u Popisu stanovništva 2021!", napisao je Plenković.

U Zagrebu najviše popisanih

Pravilo je samopopisivanja da samo jedan član kućanstva popisuje ostale članove, kućanstvo i stan. U utorak do 15 sati uspješno je popisano više od 177.000 građana, izvijestio je Državni zavod za statistiku.

Najviše građana popisano je u Gradu Zagrebu, njih 58.214, Splitsko-dalmatinskoj županiji 17.039 i u Primorsko-goranskoj županiji 14.985. Najmanje je popisanih u Ličko-senjskoj županiji, njih 1118 te u Požeško-slavonskoj 1892 i Virovitičko-podravskoj županiji - 1930 osoba.

Po završetku samopopisivanja, s 27. rujna pa do 17. listopada trajat će druga faza odnosno izlazak popisivača na teren te će oni, uz pomoć osobnih računala, osobnim intervjuom sa stanovništvom i uz pomoć prijenosnih računala, popisati će sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali