NISU ZADOVOLJNI

PONUDIO DALMATINCIMA POSAO NA FARMI ZA 1500 EURA, SMJEŠTAJ I HRANU, A ONI GA ISMIJALI: ‘Muzu li se krave na engleskom ili našem?’

Biste li vi pristali na ovu plaću i posao?

Na društvenim mrežama sve je više oglasa kojim poslodavci traže buduće radnike. Irska, za mnoge Hrvate ‘obećana zemlja’ dom je za oko dvadeset tisuća naših sunarodnjaka zbog boljeg životnog standarda i mogućnosti napredovanja.

Iako su mnogi tamo pronašli sreću, hrvatski komentatori na društvenim mrežama nikako nisu zadovoljni da onime što Irska nudi što se najbolji vidjelo kada je jedan gospodin u grupi na Facebooku “Tražim posao/Nudim posao – Dalmacija” pozvao sve zainteresirane da dođu raditi u Irsku na obiteljskoj farmi za plaću koja bi iznosila oko 1500 eura mjesečno, što je 11 382 kune.

“Imate iskustva u radu na farmama krava, te govorite engleski? Hitno trebate posao i imate pozitivan stav za učenje i usavršavanje? Ukoliko se nalazite u navedenome, javite mi se sa povjerenjem sa vašim životopisom na engleskom jeziku. Nudi se posao u Irskoj, sa početnom plaćom od 350 eura tjedno; na obiteljskoj farmi od 175 krava u okolici Corka. Smještaj osiguran od strane poslodavca te je besplatan kao i topli obroci. Za sva pitanja stojim na raspolaganju. Lijep pozdrav”, pisalo je u objavi.

Na udaru negativnih komentara

No čini se kako neki Dalmatinci nisu bili impresionirani ponudom već se većina komentatora odlučila sprdati s činjenicom da se traži osoba koja poznaje engleski jezik.

“Muzu li se krave na engleskom ili našem načinu”, bio je jedan od mnogih posprdnih komentara na račun oglasa. Tako su neki zaključili kako Irci sigurno ne bi radili za te novce.

Neku su ipak odlučili pomoću gospodinu koji je stavio oglas te komentirali kako je plaća dobra ali teško da će u Dalmaciji naći ikoga.

“Dole se svi bave balotama i turizam”, pisalo je.

“Pa za te pare možeš raditi u Hrvatskoj, a ne ići u Irsku”, glasio je još jedan komentar.

Nakon brojnih negativnih komentara, jedan je gospodin odlučio zatvoriti usta kritičarima i analitirati za mnoge “malu” plaću.

“Smještaj je oko 500-600 eura, plus hrana sigurno još oko 400-500 i stoga sve skupa ispadne oko 2500 eura. Vjerojatno je čovjek trebao napisati da je plaća 2500 pa da je nekome lakše računati. Inače smještaj u HR i hrana su besplatni.

Molio bi da post glasi: “U Irskoj se nudi plaća €1500 i da NE morate ništa radit. Samo trebate ležat”. Nitko nije rekao da morate na toj farmi radit cili život. Odete pa odmah možete tražit drugi posao. Masu vas ne kuži koliko je teško dobiti Irski porezni broj, PPS, za kojeg se sada čeka po 3 mjeseca, a o smještaju i da ne govorim”, objasnio je kritičarima.

Biste li vi pristali na ovu plaću i posao?

 

Povratak na Net.hr