DRAMA U SINJU

PONOSNE MAJKA I KĆI SKORO SE SMRZLE U BIVŠOJ VOJARNI: ‘Ovo je bila borba za njihov život’

Tvrdile su kako ne žele nikome smetati te da se mogu pobrinuti same za sebe, no naposljetku su ipak pristale otići u stacionar sinjskog Doma zdravlja

‘Umrijet će ako im netko ne pomogne’, upozoravali su dežurne službe građani Sinja tijekom posljednjih nekoliko dana koliko traje vrlo hladno vrijeme. Referirali su se na dvije žene, majku i kćer, koje žive u prostoru bivše vojarne u Sinju, gdje nemaju ni struje ni vode, a derutna zgrada nema ni vrata ni prozora pa je na udaru bure.

Dugotrajni pregovori

Nakon što je Slobodna objavila priču o njima, sinoć je pokrenuta akcija spašavanja. U objektu koji je oštećen u požaru i kojem prijeti urušavanje okupila se poveća ekipa te stala dvije žene nagovarati da pođu s njima. Liječnici su, naime, pretpostavili kako im je život u opasnosti te kako sljedeće dane, kad se u Sinju najavljuje i -15, majka i kći neće preživjeti.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, policajci, službenici Hitne pomoći i gradskog Crvenog križa pregovarali su sa ženama koje nisu htjele napustiti vojarnu te su one nakon nekog vremena ipak popustile.

Borba za dva života

Tvrdile su kako ne žele nikome smetati te da se mogu pobrinuti same za sebe, no naposljetku su ipak pristale otići u stacionar sinjskog Doma zdravlja. ‘Ovo je bila borba za njihov život’, zaključio je jedan od prisutnih.

Povratak na Net.hr