banner

Pomama za slavonskim poslasticama, prodaju se i za više od 700 kn po kilogramu

Velika Britanija poludjela je za tradicionalnim slavonskim proizvodima – prodaje se baš sve, do čvaraka do kulena, a kilogrami ovih domaćih poslastica dosežu cijenu i preko 700 kuna.

”Nema preporuke ni prodaje sve dok ne stanete pred kupca, pružite mu ruku i ponudite mu da proba ono za što kao gazda i proizvođač jamčite. Čovjek je, uvjerio sam se, ključ uspjeha. Upravo zbog toga sam promoviram svoje proizvode i to mi je, uvjerio sam se, otvorilo vrata zapadnog tržišta”, rekao je za Večernji list Tomislav Galović koji je prvi među hrvatskim proizvođačima autohtone hrane izvezao svoje proizvode na tržište Europske unije.

Već u prvih pet mjeseci iz Slavonskog Broda put Londona otišlo je 700 kilograma kulena, a prodano je sve do posljednje mrvice, i to po cijeni od 62 funte za kilogram.

Kvaliteta i posebnost

”Otočani cijene kvalitetu, izvornost i posebnost, a ja sam svoj kulin zaštitio kao autohtoni hrvatski proizvod”, ponosan je Galović.

Galović neće stati na Velikoj Britaniji te planira osvojiti i švedsko tržište, ali i Nizozemsku i Belgiju.

Već polovicom veljače ponovno ide put Londona i u nošnji će opet stati pred “Taste of Croatia”, ali ovaj put s tovarom čvaraka.

”Nosim fine, tanke, stisnute čvarke. Kao pravi Slavonac, više volim one masnije, rumene čvarke, no britansko tržište traži stisnute tanke, slankaste čvarke, popularni svinjski čips. Veliki je interes za njih, pogotovo u pubovima gdje bi ih servirali kao grickalice uz pivo, pakirane po tri do pet dekagrama”.

Njegovi se čvarci traže i na Siciliji te i za tamošnje tržište priprema pošiljku.

– čvarci 500 kn
– kobasice 270 kn
– kulen 620 kn
– kulenova seka 270 kn

Povratak na Net.hr