„Za stanje Srbijagasa kriva je država a ne Bajatović“

Ružić kaže da je sve bila politika vlade

31.5.2013.
15:46
VOYO logo

Šef poslanika SPS Branko Ružić izjavio je da direktor "Srbijagasa" ne može da bude odgovoran za stanje u tom preduzeću, koje, kako je istakao, duguje, ali i njemu drugi duguju.

- Ne može Bajatović da bude odgovoran za nešto što je bila politika vlade, a mislim da je i danas. Taj svojevrsni državni intervencionizam u preduzećima koja su bila u restrukturiranju, nakon propalih privatizacija u kojima nije učestvovao SPS i Bajatović, nego neki drugi, doveo je do toga da se veliko breme prebaci na to javno preduzeće kojim rukovodi Bajatović - rekao je Ružić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružić je napomenuo da je Bajatović sačuvao više od 13.000 radnih mesta u tom preduzeću, kao i da je uspeo da vrati na zdrave noge Fabriku stakla u Paraćinu.

Prema njegovim rečima, Bajatović ima veoma važnu ulogu i u realizaciji važnog projekta "Južni tok", "ne zato što želi, već zato što je spreman da preuzme odgovornost i što ga partneri iz Rusije prepoznaju kao nekog ko to može da vodi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne može Bajatović da bude odgovoran i svi oni koji ga kritikuju, bilo da su iz vlasti ili opozicije, moraju da znaju da je on jedna od važnih karika u lancu koji će dovesti do realizacije za nas veoma važnog 'Južnog toka', koji nas stavlja u mnogo povoljniju poziciju - rekao je Bajatović na Tanjugovom okruglom stolu "Rekonstrukcija vlade - potreba ili provera koalicije".

Foto: Novosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo