Vučić uzrok sukoba između DS i LDP

Lider naprednjaka odigrao majstorski

19.11.2013.
22:43
VOYO logo

Lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić odigrao je veliku ulogu u zaoštravanju odnosa između opozicionih DS i LDP, čime se sve više učvršćuje dominacija naprednjaka, smatraju politički analitičari, piše Danas.

Predsednik Transparetnosti Srbija Vladimir Goati ne vidi ozbiljan razlog za sukob DS i LDP, jer bi „u pravnom smislu bilo čudno da je LDP ušla u Privremeno veće Beograda“. On dodaje da ozbiljan razlog za konflikt leži u njihovom neuspešnom nastojanju da blisko sarađuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Približavanje SNS, kao najjače vladajuće partije, LDP-u je dopuštena i logična strategija kako bi se produbio jaz unutar opozicije. Aleksandar Vučić je igrao dopuštenu i demokratsku igru - da odvoji DS od njene potencijalne logističke i biračke potpore. Oni (SNS) su, ako je tako, očigledno pobedili“, ukazuje Goati.

I programski direktor CeSID Đorđe Vuković smatra da naprednjaci igraju „na kartu razdora“, pokušavajući da međusobno posvađaju opoziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zaoštravanje odnosa između DS i LDP je posledica dominacija naprednjaka, pa opozicija ide logikom - bolje biti dobar sa SNS nego udruživati opoziciju. Trenutno, DS i LDP ne mogu zbirno da naprave alternativu dominantnoj SNS. To će moći tek kada naprednjacima, zbog grešaka vlasti i objektivne ekonomske krize, bude opala popularnost“, navodi Vuković

Foto: Medija centar Beograd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo