Vučić: Srbija članica EU do 2020.

Naš cilj je da sve što je do nas završimo do 2018, poručuje prvi potpredsednik vlade

20.1.2014.
13:28
VOYO logo

Prvi potpredsednik vlade Aleksdandar Vučić poručio je danas da je cilj Srbije da posao oko pristupanja EU završi do 2018. godine, a da očekuje da će 2020. Srbija postati punopravni član Unije.

"Naš cilj je da sve što je do nas završimo do 2018., a onda nije više na nama da li ćemo u EU biti primljeni 2020", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocenivši da je sutra, kada će biti održana prva međuvladina konferencija u Briselu, važan i veliki dan za Srbiju, Vučić je rekao da će na današnjoj sednici vlade morati da se usaglase neka pitanja u vezi sa pregovaračkim okvirom Srbije, kako bi vlada jednoglasno izašla pred partnere u Briselu.

On je naveo da se to pre svega odnosi na poglavlje 35, posvećeno Kosovu ali ne samo na to poglavlje i da je među tim pitanjima i izjašnjavanje građana o pristupanju EU na referendumu koji bi mogao da bude održan 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o pregovaračkom okviru Vučić je rekao da se još ne zna tačno kako će izgledati poglavlje 35, rekavši da neke stvari mogu da iskrsnu i da neće sve biti lako. Vučić je potvrdio da će u delegaciji Srbije sutra biti i ministar bez portfelja zadužen za evropske intergracije Branko Ružić.

Na pitanje da li će Ružić ostati ministar u Vladi Srbije, Vučić je rekao da se na bavi spekulacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanjem izbora baviću se za nekoliko dana

Vučić je izjavio da će se za nekoliko dana baviti pitanjem vanrednih parlamentarnih izbora, budući da je pred Srbijom sutra važan dan u Briselu i da se svakodnevno suočava sa problemima koje je potrebno rešavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavili smo veliki posao, gledamo u budućnost i zaista smo u potpunosti koncentrisani na ono što će se sutra dešavati u Briselu i na probleme sa kojima se suočavamo u zemlji. Imamo danas Socijalno-ekonomski savet, moramo da razmatramo kako da rešimo pitanje zakona o radu, stečaju i privatizaciji", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Upitan da prokomentariše spekulacije medija o tome da li će vanrednih parlamentarnih izbora biti ili ne, Vučić je rekao da se ne bavi spekulacijama i da ih ne podnosi, te da će se tim pitanjem baviti za nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga o ubistvu u Peći nije obavljena profesionalno

Prvi potpredsednik vlade izjavio je da postoje određene informacije koje navode na pomisao da istraga o ubistvu mladića u Peći, 1998. godine, nije obavljena na najprofesionalniji način. "Radimo na tome", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije i naveo da je to sve što u ovom trenutku može da kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kafiću Panda u Peći, 1998. godine ubijeno je šest mladića srpske nacionalnosti.

Na pitanje da li je tačno da je bivši šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, Branko Lazarević pozvan u sredu, 22.januara, na saslušanje, Vučić je kratko odgovorio: "Pitajte tužioca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradska štampa piše danas da je Tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo Lazarevića, da u sredu, 22.januara, u svojstvu osumnjičenog svedoči o vezama sa pripadnicima narko klana Darka Šarića. Lazareviću, koji je otpravnik poslova ambasade Srbije u Atini, poziv je poslat preko Ministarstva spoljnih poslova i postoji potvrda da će u sredu doći na saslušanje, pišu "Blic" i "Informer"

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo