Vučić: Nisam premijer Srbije

Najmoćniji čovek Srbije se ne slaže sa pozicijom koju mu pripisuju

30.5.2013.
4:19
VOYO logo

Vicepremijer Aleksandar Vučić kaže da oseća ogromnu odgovornost i veliku obavezu da se u zemlji uradi što više ali da se ne oseća kao najmoćniji čovek u Srbiji.

"Jedno je sigurno, nisam premijer Srbije. Ali osećam ogromnu odgovnost, veliku obavezu da nešto uradimo i uplašen sam da sve to što želim i mislim da Srbija može nećemo uraditi", rekao je Vučcić u intervjuu za "Naše novine" povodom komentara u javnosti da je on, a ne premijer, najmoćniji čovek u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konstataciju da je donošenje poreskih zakona pokazalo da se njegovi stavovi razlikuju od stavova ministra Mlađana Dinkića, Vučić je odgovorio da oni pripadaju različitim strankama, ali da je Dinkić preuzeo važan korak, posebno u prvom paketu fiskalnih mera.

Povodom njegove intervencije nakon koje je Dinkić odustao od takozvanog dodatnog poreza na vikendice, Vučić kaže da Dinkiću nije lako, koliko je lako onima koji kritikuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako da Dinkiću nije lako, koliko je svakome od nas lako da kritikujemo, ali sam smatrao da ne treba da postoji dodatni porez na drugu nekretninu, kad imate ljudi koji su u šezdesetim i sedamdesetim, koji su bili obični radnici i podigli vikendice, a sada jedva preživljavaju i krpe kraj s krajem i još bi trebalo da plaćaju poseban porez na luksuz, a ne mogu ni struju da plate. Drago mi je da je to i sam gospodin Dinkić uvideo", rekao je Vučić.

Upitan hoće li Dinkićevo ministarstvo biti podeljeno na dva resora - finansije i privredu, Vučić kaže - "Niko se time nije bavio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve dok vlada traje na ovakav način postoji koalicioni dogovor koji nijedna politička stranka ne može da krši. A šta će biti za neku godinu, to je već druga priča", naglasio je Vučić odgovarajući na pitanje da li je dobro ovako kako jeste.

Prvi potpredsednik je odbacio opasku "Naših novina" da po koncentrisanoj moći koju ima i uticaju na medije podseća na bivšeg predsednika Borisa Tadića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću se složiti sa vama, a mislim da ne bi ni Tadić. Ne vidim sličnost, jer ne zloupotrebljavam svoju funkciju niti moć koju mi ona daje. Ne vršim uticaj na medije. Ni vas kao medij koji se najkritičkije odnosi prema ovoj vladi i meni lično, nikada nisam zvao da intervenišem, da negodujem. Trpim svačije mišljenje, jer smatram da mi je to dužnost. Ako je pristojnost ono po čemu vas podsećam na Tadića, nemam ništa protiv. Mislim da je najveća razlika između mene i njega što je on probleme odlagao, a ja ih rešavam", zaključio je Vučić.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo