Vučić: Nisam cenzurisao B92, neka se nastavi Razgibavanje

Emisija na ledu do daljnjeg

26.12.2013.
15:09
VOYO logo

Besmislene su tvrdnje da sam na bilo koji način uticao na odlaganje, suspenziju, ili ukidanje bilo koje emisije na radio televiziji B92 - navodi se u saopštenju prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Povodom skidanja pomenute emisije sa programa Radija B92 i spekulacija da Vučić stoji iza toga, on kaže da je "opšte poznata činjenica da ta medijska kuća nije naklonjena, ni njemu, ni stranci koju vodi, ali da nikada nije imao bilo kakvu želju i potrebu da utiče na njen uređivački koncept".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Što se mene tiče, neću da se mešam u unutrašnja pitanja B92, niti bi me oni slušali, ali bi bilo lepo kada bi pomenuta dvojica autora emisije „Razgibavanje“ nastavila da rade svoj posao na isti način kao i do sada, jer bi bar jedna u moru laži, protiv mene i Srpske napredne stranke, bila razotkrivena - zaključuje Vučić u saopštenju.

Emisija na ledu do daljnjeg

Jedna od najslušanijih radio-emisija u Srbiji – “Mentalno razgibavanje” – do daljeg neće biti emitovana na radiju B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Tviteru se razvila žestoka polemika oko toga da li je u pitanju trenutna cenzura ili trajno “skidanje” kultne emisije koju vode legendarni voditelji Dare i Mare, nadležni sa B92 tvrde da je u pitanju “zasluženi odmor” do 13. januara 2014, na koji, pored “Razgibavanja“, odlaze i emisije “Brakus od 3 do 5", “Hulahop”, “Kažiprst”, “Dnevnik”, “Život kao takav”…

- Prelazak iz stare u novu godinu na B92 biće, kao što je najavljeno, obeležen novogodišnjim programskim sadržajima. Zimski i dečji bioskopi B92 tokom praznika donose mnogo kvalitetnih filmskih naslova, od klasika do najnovijih bioskopskih blokbastera. U samoj novogodišnjoj noći zaokružićemo godinu smehom i dobrom zabavom, pa za gledaoce pripremamo specijalna izdanja emisija “Bulevar B92″, “Razgibavanje” i “24 minuta sa Zoranom Kesićem”. Praznični ritam s televizije prenosimo i na radio B92. Od danas, 26. decembra, pa sve do 13. januara 2014, na zasluženi odmor odlaze emisije “Mentalno razgibavanje”, “Brakus od 3 do 5″, “Hulahop”, “Kažiprst”, “Dnevnik”, “Život kao takav”… U predstojećem periodu, slušaoce našeg radija očekuje mnogo više muzike, kojom ćemo podgrejati prazničnu atmosferu – navodi se u saopštenju B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije, Branko Ružić, poželeo je da se u Novoj godini emisija “Mentalno razgibavanje”, vrati na talase Radija B92 i istakao da je bio “frapiran” informacijom da je ta emisija skinuta sa programa.

- Građanima želim mnogo zdravlja i uspeha na poslovnom planu, što više vremena sa porodicom, i da se na Radio B92 vrati ”Mentalno razgibavanje” – rekao je Ružić novinarima u parlamentu, koji su ga zamolili da građanima uputi novogodišnju poruku, i dodao da je redovno slušao tu emisiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo