Vučić: Ja ću prvi biti rekonstruisan

„Ne mogu da obavljam oba posla jednakim kvalitetom i posvešćenošću“

26.7.2013.
18:39
VOYO logo

Prvi potpresednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić najavio je danas da ubuduće neće obavljati jednu od te dve funkcije naglasivši da će on biti prvi koji će u rekonstrukciji vlade biti rekonstruisan. Vučić je na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Sava centru, u Beogradu, ukazao da se na njegovom slučaju pokazalo da nije moguće sa jednakim uspehom igrati i "centarfora i centarhafa", piše "Blic".

- Ne mogu da obavljam oba posla jednakim kvalitetom i posvećenošću -, istakao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je Glavnom odboru poručio da ako smatraju da nije dobro obavljao ni posao prvog potpredsednika vlade, on će to primiti kao neopozivo.

- Sebe ne vidim kao bezgrešnog političara, bilo je grešaka biće ih i ubudće, ali za razliku od drugih nabeđenih veličina nisam spreman da posao radim po sveku cenu -, rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je predložio promene četiri ministra - odbrane (Vučić), poljoprivrede (Goran Knežević), kulture (Bratislav Petković) i sporta (Alisa Marić).

- Potrebna nam je snažna vlada, vlada kojoj će građani da veruju, koja je u stanju da privuče investicije i sprovede reforme -, istakao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je najavio još hapšenja u narednim danima i naveo da će među uhapšenima biti i neki članovi Glavnog odbora SNS. Vučić je ponovio da u borbi protiv korupcije neće biti pošteđenih i istakao da ne bude iznenađenja ako bude uhapšen i neki član Glavnog odbora SNS.

Vučić je takođe poručio da nije zadovoljon što još nije otvorena kancelarija za brze odgovore, kao i obrazovnim sistemom i "nekim našim kadrovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prvi put našom zemljom vladaju izabrani na izborima, a ne tajkuni -, rekao je u uvodnom izlaganju koji je otvoren za medije lider SNS Aleksandar Vučić.

On je poručio da je prvi uspeh SNS to što su odbili podršku otuđenih centara finansijske moći i tajkuni. - Imali smo hrabrosti da se suočimo sa moćnim finansijskim figurama - istakao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je poručio Miroslavu Miškoviću i, kako jer rekao, njegovim političkim i medijskim slugama: "Nikada nas neće pobediti, jer su iza nas pravda, moral i narod".

Kao uspehe, on je naveo borbu protiv korupcije, početak pregovora o članstvu u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Četvrta naša pobeda je promena odnosa većine zemalja prema Srbiji. Naša peta pobeda je možda početak našeg političkog poraza, a to je uspostavljanje pristojne Srbije, za šta su zaslužni i Koštunica i Tadić, da nema obračuna sa političkim protivnicima -, rekao je Vučić.

Lider SNS je ocenio da tvrdnje da se u Srbiji uspostavlja nekontrolisana moć, autokratija i diktatura ničim nisu potkrepljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Autoritet je različit od autokratije -, rekao je Vučić, ukazujući da je ta vrsta kritike izraz nemoći onih koji je izgovaraju, jer su im presečeni brojni poslovi.

On je napomenuo i da ne pristaje da daje reket kako neko ne bi pisao o autokratiji u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vreme je da vlast ne znači osionosti i bahatost, već poštenje, brigu i odgovornost -, poručio je Vučić.

On je istakao da je namera da se promenom vlade podstakne odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vladu menjamo jer podstičemo odgovornost, jer su promene neizbežne u naprednim ekonomijama i jer želimo da Srbija po prihodima bude lider u regionu -, naveo je Vučić, dodajući da su izbori nepotreban trošak i štetna pauza u radu Srbije.

- Mislim da je najvažnija stvar da moramo da se rukovodimo interesima zemlje, a ne naše stranke i izbore smatram nepotrebnim luksuzom i trosksom i štetnom pauzom na radu na pokretanju Srbije -, rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je upitao šta bi izbori pokazali što već ne znamo.

- Je li ne znamo ko ima najveću popularnost, šta narod misli od svakome, pa znamo. Samo bi se iz državnih poslova isključile neke stranke uprkos našim naporima da se sačuva neka vrsta šire koalicije, brojnijeg okupljanja i uključivanja što većeg broja ražličitih orijentacija u vođenje drzavnih poslova -, rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ukazao da samo "neukim političarima i iznajmljenim analitičarima" nije jasno da u Srbiji postoji fenomen politickcog zasićenja.

- Ceh plaćaju stranke koje uporno isporučuju reči umesto radnih mesta, obećanja umesto penzija, mi smo bar u dve od tri ključne oblasti isporučili rezultate, ali ukoliko ne budemo isposručili u ovoj trećoj nećemo dugo moći ni da ostanemo -, rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je još jednom naglasio da od kontole niko ne može biti izuzet.

- Nema gospodina nedodirljivog, niti gospođe nedodirljive -, rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo