Vlada raspustila skupštine opština na severu Kosova

DSS: Još jedan akt kapitulacije

10.9.2013.
14:59
VOYO logo

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici odluke o raspuštanju Skupštine opštine Kosovska Mitrovica, Skupštine opštine Leposavić, Skupštine opštine Zvečan i Skupštine opštine Zubin Potok.

Vlada je imenovala predsednike i članove privremenih organa u ovim opštinama, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Srbije je na današnjoj sednici obrazovala Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

DSS: Antidržavna odluka i akt kapitulacije

Demokratska stranka Srbije smatra da je današnja odluka Vlade Srbije o raspuštanju četiri skupštine opština na severu Kosova protivustavna, protivzakonita i antidržavna i da predstavlja "još jedan akt kapitulacije" u cilju održavanja lokalnih izbora na tom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsednik te stranke Slobodan Samardžić je ocenio i da je odluka vlade da raspusti "legitimne i legalne organe vlasti doneta zato što je vlada spremna da "zavede teror i da na silu natera građane u glasačke kutije" na lokalnim izborima, 3. novembra.

Samardžić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao i da ti izbori "treba da uspostave organe lažne države Kosovo" na području četiri opštine na severu Kosova, "a i u u svim drugim opštinama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, vlada je "još jednom kapitulirala" pred građanima Srbije zbog zahteva Brisela i Berlina da ne samo organizuje te izbore, već i da ih sprovede iako im se velika većina građana na severu Kosova protivi.

Samardžić je ocenio i da ta odluka vlade predstavlja "veliku sramotu za Srbiju i srpski narod" i da će imati "dalekosežni istorijski značaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsednik D S S je rekao i da je te izbore raspisala kosovska predsednica Atifete Jahjaga, a da se vlada u Beogradu, tom odlukom ponaša, kao da je "Srbija autonomna pokrajina države Kosovo".

Božovićeva: Odluka o raspuštanju opština očekivana

Bivša predsednica Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Ksenija Božović izjavila je da je odluka Vlade Srbije o raspuštanju četiri opštine na severu Kosova očekivana i da neće dovesti do pometnje među građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boživićeva je u izjavi Tanjugu rekla da je odluku Vlade Srbije o raspuštanju opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić očekivala i ranije.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo