Vesna Pešić: Rekonstrukcija kao mobing

„Aleksandar se stalno duri, žali na teško breme i preti da će nas napustiti. Kaže, odoh ja, jer nisam rođen u fotelji . Ali izgleda da ipak jeste baš tu rođen”

19.7.2013.
16:05
VOYO logo

Vesna Pešić u autorskom tekstu za "Danas" krtikuje SNS i Aleksandra Vučića da temom "rekonstrukcija Vlade" i tenzijom koju stvaraju oko toga vrši mobbing, prenosi "B92".

- SNS pokušava da neformalnim putem, mobingom, natera koalicione partnere da sami, u strahu od ucena i tabloidnog uništavanja, odustanu od dogovorene podele vlasti kada je koalicija stvarana. Kao što je DS našla neformalne kanale da uspostavi ličnu i nekontrolisanu vlast svog lidera, tako sada i SNS i njen lider idu istim putem, čini mi se još upadljivije. -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako misle da se to ne vidi, poručujem im da se mnogo vidi. Aleksandar se stalno duri, žali na teško breme i preti da će nas napustiti. Kaže, odoh ja, jer nisam rođen u fotelji . Ali izgleda da ipak jeste baš tu rođen -, napisala je Vesna Pešić.

Ona u tom tekstu navodi da je verovala da će aktuelna Vlada, a pre svega SNS i njen lider nakon Vidovdana krenuti u suštinsku modernizaciju Srbije, ali da su suštinski i konkretni predlozi za promenu sistema organizacije i upravljanja izostali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Za sada nema signala da će se temeljno menjati zarđali, nefunkcionalni i koruptivni način upravljanja u narodu poznata kao partijska država -, piše Vesna Pešić i dodaje da se SNS ni po čemu ne razlikuje od svih drugih stranaka i da se kao i sve ostale bavi partijskim zapošljavanjem "naših ljudi".

- Pošto je sačekan dan u kome se odlučivalo o dobijanju datuma, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prešao je na realizaciju pretnje o rekonstrukciji vlade koja se baš tako, kao pretnja, mesecima voza tabloidima. Raste destabilizacija vlade, ali ne sa ciljem da se ona popravi i pravila menjaju. Neviđena tabloidna aktivnost slutila je da će se velika priča o rekonstrukciji vlade pretvoriti u stari problem kako da se faktička, neformalna moć prevesla nekim zvaničnim putem u veće komade vlasti -, piše Vesna Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona kritikuje i manje partnere u vlasti da su oportunisti, da štite ministre i direktore javnih preduzeća koji već godinama služe za sprdnju, "neke plaćaju i izvori vlade (Megatrend je glavni finansijer ne samo ministara iz SPS-a), svi imaju po nekoliko funkcija, neprekidno ih prate skandali, ali opet ništa".

- Ipak, za ovu otužnu situaciju najkrivlji je SNS i sam Vučić, koji promovišu samohvalisanje i neukusno komplementiranje sopstvenom vođi -, navodi Vesna Pešić. Ona dodaje i da naprednjaci, uprkos stalnim pretećim izjavama o rekonstrukciji u kojima prozivaju partnere u vladi, ne rade ništa konkretno, to jest ne pominju nijedno ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Rekonstrukcija shvaćena kao metod pritiska i nameštanje ministara za odstrel nehotice potvrđuje tužnu istinu da i ova vlada baš kao i ona od juče i prekjuče forsira negativnu selekciju koja tako bolno tera ovu zemlju u sve dublju zaostalost -, zaključuje Vesna Pešić.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo