„Srbija bi mogla da pretekne Crnu Goru u evrointegracijama“

Kacin ocenio da nam postizanje sporazuma sa Kosovom daje prednost

3.5.2013.
11:15
VOYO logo

Izvestilac EP Jelko Kacin ocenio je da bi Srbija, ukoliko uskoro dobije datum pregovora sa EU, mogla da pretekle Crnu Goru u nekim pregovaračkim poglavljima.

Crna Gora se do sada osećala ugodno kao vodeća zemlja u regionu u procesu evrointegracija, pošto je prethodno Hrvatska praktično već završila proces. Sporazumom Srbije i Kosova deblokirana je dosadašnja kočnica na evropskom putu Srbije, pa se pojavljuje konkurencija, kazao je Kacin, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kacin je listu Pobjeda rekao da se ogromne promene u Srbiji temelje na realnoj proceni da nijedna vlast u toj državi ne može preživeti, ako ne stvori pretpostavke bolje ekonomske budućnosti.

- Srbiju u budućnosti vidim kako razvija prijateljske i praktične odnose sa Kosovom i koja razvija preko potrebnu saobraćajnu infrastrukturu, kako bi svim građanima regiona mogli obezbediti slobodno kretanje u realnom vremenu - naveo je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lekić žrtva

Govoreći o političkoj situaciji u Crnoj Gori nakon predsedničkih izbora, Kacin je kazao da ima utisak da je Miodrag Lekić žrtva političkih igara pojedinaca iz njegovog izbornog štaba.

On smatra da je Lekićev Izborni štab bio pozitivno iznenađen rezultatom koji su postigli na predsedničkim izborima, ali su, s druge strane, bili strašno razočarani, jer im je nedostajalo malo za pobedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, Lekić je kao individualac kredibilna ličnost, ali da se našao u nekom okruženju u kojem je, u jednom momentu, postao talac i jednostavno ne može da igra aktivniju ulogu, jer su ga omeđili u okvir bojkota i samoizolacije.

Poglavlje o korupciji daleko od zrelog

Evropska komisija (EK) je u komentarima na Nacrt akcionog plana Crne Gore za pregovaračko poglavlje 23. koje se odnosi na borbu protiv korupcije zatražila da se tekst ponovo napiše, ocenjujući da je njegov kvalitet daleko od zrelog, prenosi list Dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj podgorički list u današnjem broju objavio je komentare EK o Nacrtu akcionog plana za poglavlje koje se tiče korupcije, u kojima se navodi da je većina mera koje predlaže crnogorska Vlada formulisana na veoma uopšten i neodređen način.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo