Srbi hoće da sude Gotovini

Tužilaštvo traži dokaze o Oluji

26.11.2012.
20:34
VOYO logo

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine zatražilo je od Haškog tribunala materijale i dokaze o vojno-policijskoj akciji hrvatskih oružanih snaga "Oluja", koji se nalaze u predmetu protiv "Ante Gotovine i ostalih", saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Osim zahteva za dostavljanje dokumentacije u ovom predmetu, tužilaštvo je obavestilo glavnog haškog tužioca Serža Bramerca da je od Tranzicionog tima Haškog tribunala zatražilo i materijale koji se odnose na događaje ratnih zločina počinjenih tokom i posle "Oluje", posebno na onim lokacijama za koje srpsko tužilaštvo vodi pretkrivični postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević najavio je nedavno da će aktivirati postupke u predmetima zločina koji su počinjeni u Hrvatskoj nad Srbima, odnosno u Kijanima, Malom Alanu, Dvoru na Uni, Gospiću, Petrinji i Vrginmostu.

Do ovog poteza je došlo nakon oslobađajuće presude u Haškom tribunalu za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača za zločine u akciji "Oluja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apelaciono veće Haškog tribunala 16. novembra je oslobodilo hrvatske generale Antu gotovinu i Mladena Markača krivice za progon srpskog stanovništva iz kninske krajine 1995. godine, poništivši prvostepenu presudu kojom je Gotovina bio osuđen na 24 godine zatvora, a Markač na 18 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo