SNS-u 36 odbornika u Zemunu

Naprednjaci osvojili nadpolovičnu većinu

3.6.2013.
10:42
VOYO logo

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije sa 18 odsto biračkih mesta, SNS je osvojila 36 od 57 mandata za odbornike u skupštini Zemuna, javlja Tanjug.

Prema tim podacima, SNS je osvojila 50,80 odsto glasova, koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS-PV osvojila je 12,3 odsto, što je trenutno osam mandata, dok je na trećem mestu Demokratska stranka (DS) sa 8,65 odsto i šest mandata, potom sledi koalicija D S S-a i Dveri, sa 6,53 što je četiri mandata, a LDP 5,17 odsto, što je tri mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale liste koje su učestvovale u nedelju na lokalnim izborima, prema preliminiranim podacima sa 19 obrađenih biračkih mesta od ukupno 106 koliko ih je bilo otvoreno u opštini Zemun, nisu prešle cenzus.

Predsednik Opštinske izborne komisije Marinko Šakan rekao je novinarima da su izbori u Zemunu protekli bez problema ili bilo kojih incidenata koji bi mogli da ugroze izborni proces ili rezultate. Izborna komisija je u stalnom zasedanju, rezultati još pristižu sa biračkih mesta, a konačni preliminarni rezultati sa svih biračkih mesta trebalo bi da budu poznati danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je u opštinskom odboru stranke u Zemunu rekao da je SNS ostvario ono što u poslednjih 24 godina niko nije uradio - da u jednoj od najvećih srpskih opština osvojili su više od 50 odsto glasova.

Poslanik DS-a Dragan Šutanovac je gostujući u Utisku nedelje čestitao naprednjacima na pobedi na izborima u Zemunu uz ocenu da je ta pobeda bila očekivana kao i da je izlaznost bila mala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlaznost u Zemunu je inače bila gotovo duplo slabija nego pre nedelju dana u Kosjeriću. Naime, prošle nedelje do 18 časova u Kosjeriću je glasalo 62 odsto birača, a danas u Zemunu do šest popodne 31 odsto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo