SNS / nema isti stav o Dinkiću kao SPS

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović najavio da će stav o URS-u njegova stranka tek sutra izneti

30.7.2013.
22:49
VOYO logo

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović rekao je za B92 da će naprednjaci odluku o budućnosti Vlade doneti sutra i potvrdio da SNS i SPS nemaju isti stav o URS-u.

- Nismo razgovarali o tome da li će biti izbora ili ne. Ovo je nova situacija i želimo da sutra dobro razmotrimo sve i donesemo dobru odluku - rekao je Stefanović povodom predloga premijera Srbije Ivice Dačića da Vlada nastavi da ide dalje bez URS-a ili da se, u slučaju da SNS to odbije, ide na izbore ili da se formira druga koalicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik parlamenta je naveo da je razlog za različiti stav SPS i SNS o "regionalistima" Mlađana Dinkića "vizija da što šira grupa ljudi treba da radi dobro za Srbiju".

- Lider SNS Aleksandar Vučić je želeo da svi koji su uradili nešto dobro nastave sa tim i da se to dobro i realizuje. To je bio razlog našeg drugačijeg pogleda, ali to nije ni podrška ili nekakva 'nepodrška' - rekao je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li se SNS u finišu pregovora o rekonstrukciji držala po strani zbog poznatog ranijeg stava o Dinkiću, Stefanović je rekao da su naprednjaci svojim potezima pokazali šta žele od rekonstrukcije.

- Mi nismo tražili ništa. Predsednik stranke i još troje naših ministara su podneli ostavke i time smo pokazali šta mislimo. Uskoro će biti promenjen i veći deo direktora u javnim preduzećima. Mislili smo da će koalicioni partneri shvatiti to kao dobar impuls, ne želeći da im govorimo šta da rade - rekao je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istakao i da SNS nije tražila od Dačića da se odrekne jedne od svojih funkcija - premijera ili ministra policije.

- Naravno da to nećemo tražiti, to nije uslov SNS. Vučić je podneo ostavku na mesto ministra odbrane, obrazložio svoju odluku, smatramo da je to odgovorno. Drugi neka odlučuju o svojim funkcijama - rekao je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, funkcioner SNS Zoran Babić izjavio je da "predsednik Vlade Ivica Dačić treba da sledi primer Aleksandra Vučića i da se odrekne funkcije u MUP-u".

Foto: SNS Stari grad

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo