SNS: / Đilas zaboravlja potrebe građana

Nastavili „obračun“ stranačkim saopštenjima

30.11.2013.
18:49
VOYO logo

Političke partije su i danas povodom kampanje za lokalne izbore na Voždovcu nastavile "obračun" stranačkim saopštenjima i dok SNS poručuje da lider demokrata Dragan Đilas te izbore koristi kako bi ostvario "lične i političke ambicije", LDP zahteva od svih državnih organa da omoguće normalan izborni proces 15. decembra, prenosi "Tanjug".

Naprednjaci u saopštenju poručuju da Đilas "zaboravlja potrebe Voždovčana" i da je nekadašnja gradska vlast sa njim na čelu više puta pokazala da nema sluha za probleme građana te opštine, a da "u prilog tome govori njihova kampanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Cilj SNS je bolji život svih građana i zato se zalaže za decentralizaciju Beograda. Tako možemo mnogo više da uradimo za sve građane, jer to znači više nadležnosti, manje birokratije, više investicija i više radnih mesta za mlade -, navode naprednjaci.

Opština Voždovac će, dodaju, moći samostalno da realizuje projekte koje do sada nije mogla ostvari, jer je "raspolagala sa najmanjim budžetom od svih gradskih opština".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa druge strane, Liberalno demokratska partija zahteva od političkih stranaka da prekinu sa sukobima, koji kao rezultat imaju stvaranje gotovo "ratne atmosfere u centru Beograda".

- Na Voždovcu mora postojati bar miminum reda. Svedoci smo da to u ovom trenutku nije tako, što zbog čudnih okolnosti pod kojima se najavljuje povlačenje izbornih lista bez bilo kakvog obrazloženja, što zbog međusobnih prepucavanja, besmislenih optužbi i uništavanja bilborda drugih stranaka -, ističe se u saopštenju LDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje "Građanska alternativa" koju predvodi Goran Mandić povukla je kandidaturu za izbore na Voždovcu i najavila da će podržati DS. Međusobna optuživanja i podmetanja, navode u LDP, daleko su od interesa građana, a da "za sadašnje nepodnošljivo stanje u kojem se Voždovac nalazi odgovornost snose SNS i DS".

- Građani veoma teško žive i to je surova istina oko koje sigurno postoji saglasnost svih političkih aktera i zbog toga je obaveza svih nas da zajedno sprečimo da politika postane minsko polje koje stvaraju SNS i DS -, navode liberali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su osudili uništavanje bilborda demokrata i zatražili hitnu reakciju nadležnih, poručujući da nemaju razumevanje "ni za ponašanje DS, jer su oni poslednji koji imaju pravo da od sebe stvaraju žrtvu".

- Ne možete za potrebe svoje izborne kampanje Beograd predstaviti kao grad u kojem se crtaju krstovi po ulaznim vratima. Još jednom tražimo da svaki slučaj te vrste bude momentalno razjašnjen, a od stranaka da se uzdrže od svog uobičajenog folklora jer nisu u stanju da odgovore ni na jedan problem sa kojim se društvo suočava -, dodaju u LDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru kampanje za lokalne izbore na Voždovcu oglasila se i Demokratska stranka Srbije (DSS), a potpredsednica te partije obišla je Beli Potok i razgovarala sa građanima o problemima u ovom podavalskom naselju.

- Beli Potok kao i većina podavalskih naselja ima problema sa kanalizacijom i vodosnabdevanjem. Samo 15 odsto stanovništva ovog naselja koristi gradsku vodu. Kanalizacione cevi su postvaljene ali nisu izgrađeni kolektori bez kojih nema priključenja na kanalizacionu mrežu -, istakla je Radović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsednica DSS je navela kako je Beli Potok najbolji primer neplanskog i nesistematskog rešavanja velikih infrastrukturnih problema i podsetila da se DSS već duže vreme zalaže za formiranje jedne nove beogradske opštine - opštine Avalski Venac, koja bi obuhvatala sva podavalska naselja - Ripanj, Zuce, Pinosavu i Beli Potok.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo